Vissa saker i livet är konstanta, återkommande, ofrånkomliga. Som att FZ i december utser årets bästa spel.

3. Forza Horizon 3

Tredje gången gillt känns rätt overkligt för det här sidospåret. Men där de två första Horizon-titlarna var bra med brister, och där den den ordinarie Forza-serien fastnat mellan krystning och upprepning, träffar #Playground Games helt rätt. #Forza Horizon 3 är ett skolexempel på förfining. Utvecklaren har alldeles uppenbart lärt av tidigare erfarenheter och nu byggt ett bilspel med anmärkningsvärt få dåliga designval.

Man har gjort ett storväxt grafiskt underverk med samma genuint mästerliga kontroller som kanske mer än något annat kännetecknar spelserien. Och tidigare Horizon-spels snåla 30 bilder/sekund kan nu kringgås genom att spela trean på Windows 10. Vilket du gör helt gratis om du äger spelet till Xbox One.

Forza Horizon 3 är inte bara 2016 års överlägset bästa bilspel – det är seriens bästa sedan #Forza Motorsport 3 och #4. Det säger en del.

2. Uncharted 4

Det förvånar föga att Nathan Drakes sista matinéäventyr blev lika bombastiskt som tekniskt lyckat. #Naughty Dog visade än en gång att de likt ingen annan kan visa vad #Sonys maskiner går för. Men #Uncharted 4 bjöd inte bara på smäktande vacker presentation utan även en del spelmekaniska nyheter såsom att ratta jeepar och ett större fokus på strategiskt smygande. Interaktioner mellan karaktärer var lika trovärdiga som tidigare, och samspelet mellan bröderna Drake var ett tillskott som gav upplevelsen ett större känslomässigt djup.

Trots en viss spelmekanisk repetition på sina ställen går det inte att förneka att det inte fanns några andra äventyr under 2016 som kom i närheten av den tekniska, estetiska och berättarmässiga fullträff som är Uncharted 4.

Kul med nån mer som spelat Seasons after Fall. Trevligt litet spel, och inte minst audiovisuellt underskönt. 01/01 :D 30/12 Dark Souls 3? 30/12 Om jag minns rätt så har du låst till 30, låst till 60 eller Unlimited samt V-sync på/av att välja bland. 28/12 OverWatch är riktigt bra. Punkt; men, jag njuter ändå lika mycket av TitanFall 2 måste jag erkänna. 27/12 Att det blir enorm fps-drop i början av race med många bilar framför och mycket partikeleffekter i form av rök/damm osv kan jag mer leva med och ha förståelse, det är alla andra partier där det är riktigt dåligt flyt finner jag mindre accepterat. Vet... 27/12 Trist att du känner att det är ospelbart. Håller som sagt var med om att delar av Surfers Paradise och några få regnskogspartier ger FPS drops samt races när man har alla framför sig men resterande 80% av spelet flyter på fint för mig i 4K@60fps (låst).... 27/12 http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20161225/topplista-arets-hogsta-betyg/ artikel om årets 5/5 spel 27/12 Fina spel på denna lista, inget att klaga på där! Men en sak som förundrar mig är: Vad krävs av ett spel idag för att få 5 av 5 i betyg här på FZ? För här har ni listat dom absolut bästa spelen som kom 2016 enligt er och inte en enda har fått 5 av 5 i... 27/12 För mig är spelet mer eller mindre ospelbart, åtminstone senast jag testade det och det var inte allt för länge sedan. Tycker att det borde vara klart bättre flyt sett till hur spelet ser ut och vad jag har för hårdvara. i7 4790k @ 4,5Ghz, 8GB DDR3 @... 27/12
Skicka en rättelse