Tunga trender från mässgolvet på världens största teknikmässa.

I dag avslutas teknikmässan CES i Las Vegas. Vi var där de första dagarna och efter åtskilliga timmar på det monsterstora mässgolvet har FZ:s utsände anat vissa mönster. En är att spel inte gör något större avtryck på 50-årsjubilerande CES (mer om det här), men istället för att sörja över spelbranschens frånvaro tar vi oss an saker som sticker ut eller är svåra att undgå på årets teknik-julafton.

Virtual reality

Japp, VR-trenden håller i sig. Rejält - det är VR i vart och vartannat bås. Nya produkter vill slåss med både mobilt och high-end, kringprodukter vill förbättra upplevelsen, och Vive och Rift använts flitigt för att demonstrera precis allt.

Ständigt denna VR!

360-kameror

Ska man fota eller filma, ska allting komma med. Det menar den skog av företag som visar kameror som fångar 360 grader av omgivningen. Alla lovar att de är först eller bäst med något.

Drönare

De kommer i alla storlekar: från tändsticksasksmå till så stora att du själv får plats att åka med. Och mässgolvet är fullt av nätburar där drönare demonstreras. Fast mest imponerar tre små skönheter på temat Star Wars.

Three drones to rule them all.

Artificiell intelligens

Att självkörande bilar är framtiden står klart sedan länge. Under Nvidias pressevent natten mellan onsdag och torsdag förklarade företagets grundare och chef Jen-Hsun Huang att man avser att sätta in en artificiell intelligens i bilar. Den ska inte bara köra bilen, utan också hålla koll på hur föraren beter sig, ta instruktioner och till och med uppmana föraren att lugna sig om trafikhumöret hettar till.

Nvidia gör en AI för bilen.

Riktig platt-tv

LG visar 65 tum stora OLED-tv som inte bara har fantastisk bild, utan också lever upp till det slitna begreppet "platt-tv". Skärmarna är så tunna att de är svåra att fota vettigt, uppksattningsvis en centimeter eller så tjocka. Framtiden är här!

Skicka en rättelse