Nytt år, nya spel att se fram emot. Det fanns gott om anledningar att vara missnöjd med 2016, men givetvis bjöd det på en hel del bra spel. Men vi vill förstås att 2017 blir bättre, och i FZ:s årliga titt i spåkulan får du en första antydan om hur spelåret blir.

Vi har tagit fram 50 spel som ska släppas i år, och i dag släpper vi de 25 första (resten får du i morgon). Det här är alltså spel som vi tror lanseras innan nyårsafton, men det kan ju som bekant alltid ändras. Förhoppningsvis kommer vi att ha spelat de flesta spelen på den här listan innan klockan slår midnatt den 31 december 2017.

Resident Evil 7 (24 januari)

#Capcom sadlar om och siktar på en nystart för den anrika skräckserien. Efter att ha kört i diket med #Resident Evil 6 byter de perspektiv och tonläge och siktar på mer klassisk skräck i denna #sjunde officiella del. Det ser ut som ett #Amnesia: The Dark Descent med Resident Evil-krydda, ungefär. Dessutom kommer PS4-folket kunna spela det i VR för extra skrämselhicka.

For Honor (14 februari)

Vad händer om vikingar, riddare och samurajer börjar slåss med varandra? Kroppar går sönder, mest. Det blir också ganska storslaget. I #Ubisofts kommande hack n’ slash #For Honor ligger dock fokus på välavvägda och precisa attacker, och den som hamrar på knapparna kommer snabbt tappa huvudet. Som en mix mellan #Bushido Blade och #Dynasty Warriors, ungefär.

South Park: The Fractured but Whole (1:a kvartalet)

På Gamescom lät utvecklarna oss spela med ett slags VR-upplevelse, för nästan. Alltså en luktmask som, varje gång någon i spelet fes, avgav en bedrövlig odör. Det var bara ett pr-stunt, men det säger en hel del om #South Park: The Fractured But Whole när ett av dess nya inslag är bättre fis-kontroll. I övrigt bjuds det också på förbättrat stridssystem och en elak satir över superhjältefilmer i gammal hederlig South Park-anda.

Divinity: Original Sin 2 (2017)

#Divinity: Original Sin var en glädjande succé. Ett stort, genomarbetat rollspel som var klassikt men samtidigt också hade en del nya trick att bjuda på. Inte minst var sättet du använder miljöerna i strid smart designat. #Divinity: Original Sin 2 är ännu mer ambitiöst, och låter karaktärer reagera annorlunda på dig beroende på din bakgrund. Multiplayer känns också förbaskat lovande, då olika karaktärer kan behöva finna olika lösningar på samma problem. Ett av årets mest lovande rollspel.

DCS: AJS-37 Viggen (27 januari)

#DCS World är ekosystemet för alla som tar sin flygning på allvar, och för svensk del blir det högintressant när modulen #AJS-37 Viggen snart lyfter. Den ger dig chans att försöka bemästra det svenska stridsflygplan som åtminstone gamers kring 30-strecket och uppåt minns från barndomens himlavalv. Vi kan knappt bärga oss inför att få krypa ner i cockpiten på SAAB:s flugsmälla avsedd för sovjetkommunistiska MiG-plan.