2017 är över oss, och traditionen trogen listar FZ spel att se fram emot innan nyårsklockan ringer.

Nytt år, nya spel att se fram emot. Det fanns gott om anledningar att vara missnöjd med 2016, men givetvis bjöd det på en hel del bra spel. Men vi vill förstås att 2017 blir bättre, och i FZ:s årliga titt i spåkulan får du en första antydan om hur spelåret blir.

Vi har tagit fram 50 spel som ska släppas i år, och i dag släpper vi de 25 första (resten får du i morgon). Det här är alltså spel som vi tror lanseras innan nyårsafton, men det kan ju som bekant alltid ändras. Förhoppningsvis kommer vi att ha spelat de flesta spelen på den här listan innan klockan slår midnatt den 31 december 2017.

Resident Evil 7 (24 januari)

#Capcom sadlar om och siktar på en nystart för den anrika skräckserien. Efter att ha kört i diket med #Resident Evil 6 byter de perspektiv och tonläge och siktar på mer klassisk skräck i denna #sjunde officiella del. Det ser ut som ett #Amnesia: The Dark Descent med Resident Evil-krydda, ungefär. Dessutom kommer PS4-folket kunna spela det i VR för extra skrämselhicka.

For Honor (14 februari)

Vad händer om vikingar, riddare och samurajer börjar slåss med varandra? Kroppar går sönder, mest. Det blir också ganska storslaget. I #Ubisofts kommande hack n’ slash #For Honor ligger dock fokus på välavvägda och precisa attacker, och den som hamrar på knapparna kommer snabbt tappa huvudet. Som en mix mellan #Bushido Blade och #Dynasty Warriors, ungefär.

South Park: The Fractured but Whole (1:a kvartalet)

På Gamescom lät utvecklarna oss spela med ett slags VR-upplevelse, för nästan. Alltså en luktmask som, varje gång någon i spelet fes, avgav en bedrövlig odör. Det var bara ett pr-stunt, men det säger en hel del om #South Park: The Fractured But Whole när ett av dess nya inslag är bättre fis-kontroll. I övrigt bjuds det också på förbättrat stridssystem och en elak satir över superhjältefilmer i gammal hederlig South Park-anda.

Divinity: Original Sin 2 (2017)

#Divinity: Original Sin var en glädjande succé. Ett stort, genomarbetat rollspel som var klassikt men samtidigt också hade en del nya trick att bjuda på. Inte minst var sättet du använder miljöerna i strid smart designat. #Divinity: Original Sin 2 är ännu mer ambitiöst, och låter karaktärer reagera annorlunda på dig beroende på din bakgrund. Multiplayer känns också förbaskat lovande, då olika karaktärer kan behöva finna olika lösningar på samma problem. Ett av årets mest lovande rollspel.

DCS: AJS-37 Viggen (27 januari)

#DCS World är ekosystemet för alla som tar sin flygning på allvar, och för svensk del blir det högintressant när modulen #AJS-37 Viggen snart lyfter. Den ger dig chans att försöka bemästra det svenska stridsflygplan som åtminstone gamers kring 30-strecket och uppåt minns från barndomens himlavalv. Vi kan knappt bärga oss inför att få krypa ner i cockpiten på SAAB:s flugsmälla avsedd för sovjetkommunistiska MiG-plan.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse
Vänta lite nu, skulle det inte vara 3 år mellan ea's shooters? Är nu ca 1 år och 2 månader sedan första släpptes.. nåja, man kanske får vara nöjd så länge det inte är ett årligt släpp.. 20/01 Var inte många spel i den listan jag ser fram emot, tre för att vara exakt. Får se vad morgondagens lista erbjuder. 20/01 Jag tror du överskattar hur lat man är på internet, jag vill inte behöva klicka in på respektive spel. 20/01 Kommer väl ett nytt assassins creed med? Dom hade väl uppehåll förra året för att släppa ett i år. Men kanske inte finns någon info om det ännu. 20/01 Informationen du söker finns på respektive spelsida. 20/01 Det var en snabbt ihopsatt lista, är det ens sorterat på något sätt? Har som tidigare kommentar velat ha allt på samma sida samt veta vilka plattformar spelen släpps på, har noll intresse för konsol exklusiva spel. 20/01 Av de listade var det nog bara M&B 2 som lockar mig ordentligt .Spelat mig så jävla less på Warband och dess moddar nu. 20/01 Vilket är oerhört trevligt av FZ att ha då flertalet sidor istället tvingar en till att hoppa från sida till sida ^^ 19/01 Går att ställa in med ett knapptryck. Högst upp i artikeln har du en liten röd ruta där du kan justera textstorlek och skriva ut. Klicka på "En sida" längst ner i den röda rutan. Inställningen sparas för alla framtida artiklar som är uppdelade i flera... 19/01 Vore tacksamt om ni skrev till vilka plattformar spelen är, slipper man klicka in på varje spel för att kolla. 19/01