Indiespelet #Alwa's Awakening har varit under utveckling ett tag nu och har fått det att vattnas i retroälskarnas munnar. Nu har gänget bakom spelet meddelat att det snart är dags för hela världen att få möjligheten att uppleva lite 8-bits-nostalgi.

Det känns helt underbart! Vi har jobbat med detta i nästan två år, dessutom bara på fritiden. Det har blivit många kvällar och nätter då vi i teamet suttit och gjort olika saker till spelet.

Den 2 februari får du chansen att guida Zoe genom den magiska världen Alwa där hon ska rensa den från ondskefull magi. Något som, i sann retroanda, är lättare sagt än gjort. Angående grafiken är det inte konstigt att NES varit en förebild – delar ur studion är veteraner från Retrospelsmässan-gänget.

Om spelet erbjuder mer än vacker pixelgrafik återstår att se, men Robert Kreese, som är mannen bakom musiken i #Alwa's Awakening, har sina förväntningar klara.

Vi hoppas att folk ska gilla spelet! Det är lite nervöst att se vad som kommer skrivas i recensioner framöver, har de som skriver om spelet samma smak som oss?

Den nya trailern kan du spana in nedan, där får du se prov på både grafik och musik.