Ni No Kuni 2: The Revenant Kingdom (2017)

#Ni No Kuni fick en del ögon på sig, inte minst tack vare de fint animerade mellansekvenserna av #Studio Ghibli. Den här uppföljaren behåller samma estetik, men berättelsen är ny och majoriteten av karaktärerna är nya. Med andra ord är det tänkt att Ni No Kuni 2 ska kunna stå stabilt på egna ben. Någon som dock återvänder är kompositören, Joe Hisaishi, vilket bör glädja fans av första spelet.

Strafe (1:a kvartalet)

Förra årets #Doom må ha varit en tillbakagång till 90-talets snabba, intensiva fps-action. #Strafe tar dock klivet fullt ut och är en grovhugget retrodoftande shooter som närmast är som en tidskapsel av klassiskt fps-röj. Det är avskalat, enkelt och rättframt. Och det ser så förbannat, löjligt roligt ut.

Zelda: Breath of the Wild (3 mars)

Snart dags för #Nintendo att lansera nya Switch, och med den även det hett efterlängtade Zelda: Breath of the Wild. Om det räcker för att Switch ska sälja som smör återstår väl att se, men vi är nog många som är nyfikna på att se vad Nintendo har kokat ihop efter så många år. Mycket äventyrande och utforskande i vidsträckta miljöer ser det ut att bli, hur som helst.

Little Nightmares (24 april)

Svenska #Tarsier avtäckte i somras det fullständigt bedårande #Little Nightmares, som ser mycket lovande ut. Det vann pris på Gamescom, och redan figurerat på omslaget till spelmagasinet Edge. Spelet är ett plattformsäventyr i 3D om en liten flicka som finner sig vilse i The Maw, en surrealistisk och otäck plats full med märkliga varelser. Finns goda anledningar att se fram emot detta.

Uncharted 4: The Lost Legacy (2017)

Hur ser framtiden för Uncharted-serien ut nu när berättelsen om Nathan Drake tycks vara avslutad? Till att börja med får vi en fristående berättelse om Chloe Frazer och Nadine Ross. The Lost Legacy är ett DLC till #Uncharted 4, men står alltså helt på egna ben, och det ska vara längre än Left Behind till The Last of Us.