I början av året frågade vi er läsare vilka spel ni mest såg fram emot år 2017. Både första och andra delen av vår egna lista har nu släppts och det har äntligen blivit dags att sammanställa läsarkommentarerna.

Allt ifrån storspel till expansioner tog plats i kommentarsfältet, men det var en specifik titel som verkade ha fått alla under sin förtrollning. Spelet som vi pratar om är såklart Red Dead Redemption 2 - Rockstars uppföljare till sitt fantastiska western-lir.

Här är sammanställningen:

  1. #Red Dead Redemption 2

  2. #Mass Effect: Andromeda

  3. #Horizon: Zero Dawn

  4. #Cyberpunk 2077

  5. #Divinity: Original Sin II

  6. #Ghost Recon: Wildlands

  7. #The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  8. [g="Mount & Blade II: Bannerlord"]

  9. #Star Citizen (Squadron 42)

  10. #South Park: Fractured But Whole

Bortsett från RDR-hypen kännetecknades kommentarsfältet också av en hel del optimism. Framförallt suktas det efter #i[iCyberpunk 2077"][/i], #Star Citizen och Naughty Dogs #The Last of Us: Part II - spel som vi troligtvis kommer behöva vänta på ett bra tag till. En önskelista vore dessutom inte komplett utan #Half-Life 3, som såklart också dök upp för att göra sig påmind i kommentarerna.

CD Projekt har mycket att leva upp till efter mästerverket #The Witcher 3 och inte helt förvånande är det många som är rejält nyfikna på deras mystiska sci-fi-spel Cyberpunk. Rollspel ser ut att vara väldigt populärt rent allmänt - förutom spelen på listan nämndes också #Kingdom Come: Deliverance, #Torment: Tides of Numenera och #Destiny 2. Rollspel i alla olika slag med andra ord.

Också skräck i form av #Resident Evil 7 och actionpackade #Nier: Automata representerades bland kommentarerna.

Spelåret har dock bara börjat och det kommer med säkerhet utannonseras många fler titlar som får oss att vilja öppna plånböckerna. Kolla in vår stora spellista - del I och II - och håll dig som vanligt uppdaterad här på FZ för att ta del av de senaste spelreleaserna.