I fredags skrev USA:s nyblivna president Donald Trump under ett dokument som i 90 dagar hindrar medborgare i sju länder med övervägande muslimsk befolkning från att åka till USA. Beslutet motiveras med att man vill stoppa religiöst betingad terrorism på amerikansk mark.

Men Trump-regeringens inreseförbud för vissa människor har mötts av massiv kritik från många håll, exempelvis Google, folket bakom den Oscarnomiderande svenska filmen "En man som heter Ove" och demokrater. Men också Trumps partikamrater har framfört kritik, bland annat senatorn och tidigare presidentkandidaten John McCain som kallat ordern "förvirrande".

Nu ansluter #Insomniac Games till kritikerna. I ett filmklipp går grundaren Ted Price till hårt angrepp mot Trumps migrationspolitik, som han kallar "icke-konstitutionell". Han förklarar dock inte på vilket sätt det bryter mot konstitutionen.

– Det råder ingen tvekan om att den här ordern skadar oss som företag och många av våra medarbetare, säger Price. Så vi frågar oss: Är det här det amerikanska sättet? Är diskriminering utifrån religiös tro eller nationellt ursprung amerikanskt? Absolut inte. Det här är en beklaglig, diskriminerande handling som vi och många människor i vår nation tycker är icke-konstitutionell. Vi har varit, vi är och vi kommer alltid vara ett land av immigranter.

Ted Price uppmanar alla att protestera mot Trump-administrationens beslut.

Huruvida Trump har tid att reagera på Insomniacs film återstår att se. Men de bör kanske vara oroliga: 2012 skrev Trump en upprörd tweet om att våldet och våldsförhärligandet i spel måste stoppas, för det "skapar monster!"

Insomniac står bakom spel och spelserier som Ratchet & Clank, Resistance och #Sunset Overdrive. Man snickrar för närvarande på ett Spiderman-spel till PS4. Låt oss hoppas att det inte är våldsförärligande och skapar monster.