Inför Breath of the Wild – FZ:s Zelda-expert listar sina 10 favoriter.

#The Legend of Zelda: Breath of the Wild är nästan här, och för seriens fans förbereds givetvis denna monumentala spelhändelse med allsköns ritualer. Gamla spelkartonger ska dammas av och ställas i ordning, figursamlingen sorteras och Youtube-klipp med favoritscener och musikstycken ska grävas fram.

En sak som tillkommer varje sann Hyruleist inför ett nytt Zelda-spel är att gå igenom de gamla titlarna och ranka dem inbördes. Därför kommer här, helt enligt praktikan, mina tio Zelda-favoriter så här långt.

10. The Legend of Zelda: Skyward Sword (2011)

Skyward Sword är den logiska uppföljaren till den stora öppna spelvärlden i Twilight Princess, och något av en antites med sina fåtal ganska begränsade områden att utforska. Här råder templen allena, vilka dock är några av de bästa i serien. Grafiskt hittas ett mellanläge mellan gulliga Wind Waker och vuxna Twilight Princess.

Bästa ögonblick: Sista striden mot den Fängslade, där Link och Groose bondar.

9. The Legend of Zelda: Oracle of Ages / Oracle of Seasons (2001)

Två spel som släpptes samma dag, och delar en gemensam berättelse, gör att de är omöjliga att hålla isär. Ursprungligen planerades även en tredje del, men Ages och Seasons står tillsammans som värdiga uppföljare till Link's Awakening och två solida inslag bland de bärbara titlarna.

Bästa ögonblick: När det första spelet avklarats, och lika mycket återstår.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse
Håller inte alls med, men sen så skulle inte Twilight princess ens vara med på en top 10 för min del. Tycker att en 7:e plats passar ocarina. 03/03 Håller till 100 % med!! Var riktigt oväntat att se. 03/03 Aldrig lyckats ta mig mer än halvvägs i ett Zelda spel... Jag vill så gärna tycka om spelen, men det är något som aldrig riktigt fångar mig hela vägen. På senare år har jag dock kommit att störa mig på sparsystemet (som virtual console gör rätt iaf). 03/03 Men men... Ocarina of time?? :( Inget Zelda kommer ju ens nära OoT enligt eget tycke. 2d i all ära, men nånting enastående hände när man helt plötsligt fick utforska Hyrule i 3d :) Musiken, karaktärer och framförallt landskapet! Inget Zelda sedan dess... 02/03 Blir mycket roligare efter fisken, garanterat. :p Fisken är det jobbigaste i hela spelet. Enligt mig beror det på spelen. Vissa tidiga 3d-spel har inte överträffats enligt mig, som Mario 64. Z-targetingen som används i OoT används fortfarande i spel som... 02/03 Darksiders är väldigt mycket Zelda. Märkligt egentligen att inte fler kopierat konceptet hårdare. 02/03 Har aldrig spelat ett enda Zelda-lir. "VARFÖR?!" För att jag aldrig ägt konsollerna spelen släppts till. PC, PS och Xbox är de konsoller som gällt under min uppväxt. En polare hade förvisso Nintendo 64, men där satt vi och nötte Super Smash Bros... Men... 02/03 För att det inte var du som skrev listan? 02/03 ATTP? 02/03 Motivera gärna! Kanske är det nostalgin som gör sig påmind? Jag håller på att spela igenom det just nu och även som inbitet Zelda-fan så tycker jag att det har lite problem ;) 02/03