#The Legend of Zelda: Breath of the Wild är nästan här, och för seriens fans förbereds givetvis denna monumentala spelhändelse med allsköns ritualer. Gamla spelkartonger ska dammas av och ställas i ordning, figursamlingen sorteras och Youtube-klipp med favoritscener och musikstycken ska grävas fram.

En sak som tillkommer varje sann Hyruleist inför ett nytt Zelda-spel är att gå igenom de gamla titlarna och ranka dem inbördes. Därför kommer här, helt enligt praktikan, mina tio Zelda-favoriter så här långt.

10. The Legend of Zelda: Skyward Sword (2011)

Skyward Sword är den logiska uppföljaren till den stora öppna spelvärlden i Twilight Princess, och något av en antites med sina fåtal ganska begränsade områden att utforska. Här råder templen allena, vilka dock är några av de bästa i serien. Grafiskt hittas ett mellanläge mellan gulliga Wind Waker och vuxna Twilight Princess.

Bästa ögonblick: Sista striden mot den Fängslade, där Link och Groose bondar.

9. The Legend of Zelda: Oracle of Ages / Oracle of Seasons (2001)

Två spel som släpptes samma dag, och delar en gemensam berättelse, gör att de är omöjliga att hålla isär. Ursprungligen planerades även en tredje del, men Ages och Seasons står tillsammans som värdiga uppföljare till Link's Awakening och två solida inslag bland de bärbara titlarna.

Bästa ögonblick: När det första spelet avklarats, och lika mycket återstår.