Det är farligt därute, ta det här!

På bara några dagar har den gamla Arma-moddaren Playerunknown lyckas dra in nästan 100 miljoner kronor på sitt första egna spelprojekt Battlegrounds och vi på redaktionen har också torskat ordentligt. Att överleva i detta King of the Hills-spel kan dock vara svårt, varför vi delar med oss av våra tio bästa överlevnadsstips för nybörjaren.

  • Ha tålamod - Hoppa inte ut ur planet direkt när möjlighet ges utan vänta en stund. Väldigt många kastar sig ut som lämlar och möter ofta samma öde nere på marken. Inom bara någon minut brukar de första 20 ha strukit med.

  • Planera din landning - Ta gärna sikte på en liten klunga hus och håll utkik så att inte fler personer är på väg till samma område.

  • Använd ALT för att titta dig omkring - Redan när du följer rådet i punkten ovan är det nyttigt att hela tiden hålla en 360-graderskoll. Oftast är det den som ser någon först som kommer levande ur eldstriden.

  • Stäng dörrarna efter dig - Då hör du om någon går in i samma hus när du lootar på övervåningen. Har räddat mitt liv åtskilliga gånger.

  • Använd hörseln - Det är inte bara dörrar som låter utan även dina fotsteg, omladdningar och andra interaktioner. Ofta räcker det att sitta utanför ett hus för att höra om något är innanför.

  • Välj när du skjuter med omsorg - Inget låter så mycket som gevärseld och får du inte ner din fiende innan den hinner ta skydd och skjuta tillbaka blir situationen genast jobbigare.

  • Alla vapen är bättre än inget - Struntsamma om det bara är en revolver eller en hagelbrakare, i bästa fall blir anfallare skrämda när det smäller tillbaka.

  • Håll dig i rörelse - Så fort spelområdet börjar krympa bör du söka dig mot mitten så att du inte riskerar att hamna utanför.

  • Håll dig i rörelse! - Förutom kravet på förflyttning bör du aldrig sitta helt still om du inte har rygg och flanker täckta. Att bli skjuten bakifrån är det nedrigaste slutet på en spelomgång.

  • Övning ger färdighet - Försök att memorera vilka hus som brukar ha bra loot. Ett starkt tips är de hangarerna med öppningar i båda kortändarna, de har ofta automatvapen och annan bra utrustning.

Med dessa tips borde du lätt kunna överleva tillräckligt länge för att det bara ska återstå 20-30 personer. Efter det blir Battlegrounds betydligt mer komplicerat och taktiskt. Inte sällan är det slumpen som avgör vem som går vinnande ur striden.

Dela gärna med dig av dina egna överlevnadstip!

Jag lyckades bli den näst sista överlevaren med följande taktik: 1. Landa i mitten av kartan. 2. Hitta vapen och armor i ett hus. 3. Spring dit jag tror mittpunkten av spelområdet kommer vara i slutet av matchen. 4. Sitt på övervåningen och campa trappa... 30/03 Ja, och ljudet är hemskt. Man måste stå precis brevid en dörr/fönster för att höra det. Men man hör om någon smyger utomhus 20 meter+. 29/03 @adde111: Håller inte med, raka motsatsen faktiskt. Spelar du med hörlurar? För det är mer eller mindre ett måste. 29/03 Tycker du? Jag har tydligt om någon öppnar en dörr på nedervåningen, och hur de klampar omkring. 29/03 Synd bara att ljudet är så dåligt. Folk kan öppna dörrar, skjuta fönster nära en utan att man hör ett piss :/ 29/03 @daoust: Det finns första och tredjeperson. Är man i tredjeperson och håller in högerklick så zoomas siktet en aning medans om man klickar en gång går man in i förstaperson och ironsights. Eller så kan man spela i förstaperson hela tiden, men man ser... 29/03 @zumo: Jag har inte spelat Battlegrounds, men har sett folk spela på Twitch. Det verkar absolut vara spelbart. Arma 3 Battle Royale spelas fortfarande. Jag föredrar BR som är mer mil sim och har fler kartor än så länge. Battlegrounds tror jag bara har... 29/03 @zumo: Om du gillar #Dayz borde du gilla #Battlegrounds. Spelsessionerna är ju väldigt korta och intensiva, tar max 30 minuter för varje. Sen är det ju alltid en kalkylerad risk att köpa Early Access. Vad det gäller Nier så kan jag bara länka till vår... 29/03 Frågor till folket. Jag sitter här på en Tisdag kväll med ångest. Spelat ut Mass Effect och nästan alla godbitar jag känner till som har kommit senaste året. Är detta värt att införskaffa redan nu eller är de halvt ospelbart/brist på innehåll? Spelas... 28/03 Inga assets har använts från modden då de ägs av Bohemia. (Majoriteten av vapenmoddarna är baserade på modellerna till arma 2 som finns tillgängliga). Det som isåfall har återanvänds är ex att du kan rotera på huvudet via alt eller liknande gameplay stu... 28/03
Skicka en rättelse