Mass Effect: Andromeda är ett spel med både toppar och dalar, där viss dialog hör till det som kritiserats. Det gäller inte minst den datorstyda karaktären Hainly Abrams, vars presentation och dialog beskrivits som synnerligen platt och pliktskyldig, bland annat av Eurogamer.

Och Bioware håller med. I ett uttalande (se nedan) säger man att Hainly Abrams inte presenteras på ett omtänksamt sätt, och man ber spelarna om ursäkt. När man i går redovisade de grova framtidsplanerna för de närmsta månaderna var en av punkterna omarbetade konversationer för Abrams.

Hainly Abrams är transexuell, och berättar omotiverat och rakt av om sin bakgrund första gången ni samtalar. Som Eurogamer satte fingret på presenteras hon klumpigt, närmast som att hon tagits med enbart för att man skulle ha med en transperson i spelet. Så här ser första mötet ut:

Huruvida man kommer se över dialog och presentation för fler karaktärer återstår att se. Planerna för de kommande två månaderna innefattar bättre karaktärsskapande, uppsnyggade animationer, bättre romansmöjligheter för Scott Ryder, med mera. Framtidslistan ser för närvarande ut så här:

– More options and variety in the character creator
– Improvements to hair and general appearance for characters
– Ongoing improvements to cinematic scenes and animations
– Improvements to male romance options for Scott Ryder
– Adjustments to conversations with Hainly Abrams