Det är mycket snack kring hur klimatet på nätet kan vara hårt och att digital mobbning är ett växande problem. Samtidigt dyker det upp solskenshistorier som ändå visar att det finns en motpol. Att samma anonyma globala kollektiv som ibland kan förstöra människors liv faktiskt kan uträtta fantastiska saker tillsammans.

Ett färskt exempel på detta är en historia som Kotaku rapporterar om. Hur den funktionsvarierade CS-spelaren Adam “Loop” Bahriz, som genom sin åkomma saknar tänder och därför låter annorlunda i röstchatten. Han brukar inleda sina spelsessioner att förklara just detta och vanligtvis är medspelarna förstående. När han nyligen gick in en lobby med främlingar reagerade de direkt negativt, vilket fick Bahriz låta bli att prata. Men istället blev han senare utsparkad, just för att han inte pratade.

Bahriz streamade händelsen och en av hans tittare la upp länken på Reddit med rubriken "Visa honom lite kärlek" och det gjorde de. Med besked. Folk började donera hundratals dollar, så mycket att han nu har råd att göra en ögonoperation hans försäkring inte täcker.