Playstation 4 släpptes i november 2013 och har på cirka tre och ett halvt år sålt i över 60 miljoner exemplar. Detta rapporterar Venturebeat som tagit del av siffror från den japanska konsoljätten.

Bara i fjol såldes 20 miljoner konsoler, och en pusselbit till varför det går så bra är sannolikt konsoluppgraderingen PS4 Pro, som släpptes i höstas. Sony förutspår att de kommer sälja ytterligare 18 miljoner enheter till slutet av räkenskapsåret, som når vägs ände 31 mars 2018.

Xbox One har förstås också ett spännande år framför sig, med releasen av kraftpaketet Scorpio. Microsoft redovisar inte längre några konkreta försäljningssiffror för konsolen men analytiker rapporterade i januari om 26 miljoner sålda ex världen över – något som i så fall ger Playstation 4 ett rejält försprång. Switch, å sin sida, har fått en fin start med 2,74 miljoner sålda enheter.

War. War never changes. Det gäller bevisligen även konsolkrig. Det är kriget utan slut. Den bäst säljande konsolen genom alla tider är Playstation 2 med hisnande 155 miljoner ex.