Square Exix säljer Hitman-utvecklaren Io Interactive, detta efter att den senaste delen i lönnmördarserien inte levt upp till försäljningsmålen.

Den japanska utgivaren drog sig ur ägandeskapet redan den 31 mars, och nu letar man köpare till den danska studion som man ägt sedan 2009. Beslutet grundas i att Square Enix gick back 4 900 miljoner yen (omkring 380 miljoner kronor) på spelet. säger man. Samtidigt ökade Square Enix vinsten under förra året, visar en dagsfärsk rapport av finanserna.

Square Enix förhandlar för närvarande med potentiella köpare, och att man hoppas på det bästa för alla inblandade, men att man inte kan lämna några garantier.

Whilst there can be no guarantees that the negotiations will be concluded successfully, they are being explored since this is in the best interests of our shareholders, the studio and the industry as a whole.

Om affären inte går i lås är det värsta scenariot att den danska studion tvingas slå igen. Varumärket Hitman ägs sannolikt av Square, så om Io överlever ligger 47:ans framtid sannolikt i förhandlingar mellan Square och den eventuella Io-köparen. En andra säsong av förra årets avsnittsindelade Hitman-spel utlovades i höstas.

Io Interactive tweetar att man jobbar vidare med det man är bäst på: att göra spel. Och vi håller tummarna för att de kan fortsätta med det.