Blizzards planer på att starta en professionell liga för Overwatch går trögt. Orsaken är att företaget tar rejält betalt av lagen som vill vara med.

Flera källor med insyn i branschen säger till ESPN.co.uk att Blizzard vill ha 20 miljoner dollar (knappt 180 miljoner kronor) i avgift för franchisen. Det ska också dröja till 2021 innan de deltagande lagen får ta del av intäkterna från ligaspelet, och det krävs att ett antal hemliga villkor är uppfyllda för att utbetalningarna ska bli av, skriver siten. Vidare sägs att om ett lag säljer sin plats i ligan vidare till ett annat lag, tar ligan 25 procent av vinsten.

Det här ska alltså ha fått lag att tveka om sin medverkan i Blizzards officiella Overwatch-turnering. Som jämförelse såldes en plats i League of Legends-turneringen "League Championship Series" för 1,8 miljoner dollar i slutet av förra året, skriver ESPN.

Tilläggas ska att ESPN:s artikel är lite otydlig med om det kostar 20 miljoner per lag eller om det är en kostnad för hela ligan som samtliga detagande lag delar på.

Blizzard har inte svarat på uppgifterna i artikeln.