Det är lördag, och på lördagar städas det i källaren. Inte varje lördag kanske, men just den här. Där snubblas det inte över mindre än undertecknads kartong med gamla spel på CD- och DVD-skivor. För yngre läsare handlar det alltså om så kallade fysisk media, från tiden när data över nätet hade mindre fräs än idag.

Först ut ingressbilden, då! Det första som formligen ler upp mot oss är EVE Online, flankerat av Half-Life och Battlefield 1942. Vilken trio! Och framför allt, vad jag blir sugen på EVE igen. Ohälsosamt.

Svea Rike! Hade nästan glömt denna magnifika titel. Här spöade jag ryssen med kanoner och kastate Sture-ätten till vargarna. Tror jag.

MDK! Ska i ärlighetens namn säga att jag inte minns mycket av just MDK, mer än att jag gillade spelet. Och att man hade en kanon i armen?

Haha, Mario is missing! Denna kronjuvel av Nintendo-titlar, älskad av barn världen över. Eller?

Worms! Det kom så ebnormt många titlar ett tag där, så har ingen aning om var Worms United passar in i tidslinjen riktigt. Det är copyright 1996 dock, så inte direkt igår.

Haha, bonus! En spindel med CD-R-skivor, något varje hushåll enligt lag behövde. Skulle väl i ärlighetens namn inte lita på att bränna något med just dessa numera.

Frontlines: Fuel of War. Tar mest med detta för jag har ingen aning om vad det är. Har uppenbart köpt, och.. spelat? Kan jag anta?

Sacred 2! Vill minnas jag genuint gillade det spelet, samt att det var en av de första titlarna med Nvidia PhysX-teknik. Kommer jag ihåg rätt fick man bland annat löv som blåste runt. Revolutionerande!

Mhm, mmm. Ingen vidare presentation behövs. Det ena spelet är bättre än det andra, vill jag våga påstå.

Global Domination! Minns jag rätt såg man jorden från "rymden", och byggde missiler samt annat för att spränga grannarna åt skogen.

Ah, Half-Life. Hittade ytterligare två kopior längre ned. Lite oklart varför jag har så många, men vill minnas det behövdes för att.. göra något? Kanske köra server separat?

Även EA och Dice har fått en del av mina slantar. Av dessa fyra spelade jag nog Battlefield 2 mest, har kärast minnen av Battlefield 2142 men ser Battlefield 1942 som den viktigaste klassikern.

Slut i kartongen! Nej, inte riktigt. Bland annat hittade jag Civilization V, Fallout 3 samt GTA IV. Vi håller där med fotokavalkaden, dock!

Vad sitter ni på för klassiker gömda i dammiga kartonger? Berätta!