En kartong med gamla spel innebär direktresa till memory lane.

Det är lördag, och på lördagar städas det i källaren. Inte varje lördag kanske, men just den här. Där snubblas det inte över mindre än undertecknads kartong med gamla spel på CD- och DVD-skivor. För yngre läsare handlar det alltså om så kallade fysisk media, från tiden när data över nätet hade mindre fräs än idag.

Först ut ingressbilden, då! Det första som formligen ler upp mot oss är EVE Online, flankerat av Half-Life och Battlefield 1942. Vilken trio! Och framför allt, vad jag blir sugen på EVE igen. Ohälsosamt.

Svea Rike! Hade nästan glömt denna magnifika titel. Här spöade jag ryssen med kanoner och kastate Sture-ätten till vargarna. Tror jag.

MDK! Ska i ärlighetens namn säga att jag inte minns mycket av just MDK, mer än att jag gillade spelet. Och att man hade en kanon i armen?

Haha, Mario is missing! Denna kronjuvel av Nintendo-titlar, älskad av barn världen över. Eller?

Worms! Det kom så ebnormt många titlar ett tag där, så har ingen aning om var Worms United passar in i tidslinjen riktigt. Det är copyright 1996 dock, så inte direkt igår.

Haha, bonus! En spindel med CD-R-skivor, något varje hushåll enligt lag behövde. Skulle väl i ärlighetens namn inte lita på att bränna något med just dessa numera.

Frontlines: Fuel of War. Tar mest med detta för jag har ingen aning om vad det är. Har uppenbart köpt, och.. spelat? Kan jag anta?

Sacred 2! Vill minnas jag genuint gillade det spelet, samt att det var en av de första titlarna med Nvidia PhysX-teknik. Kommer jag ihåg rätt fick man bland annat löv som blåste runt. Revolutionerande!

Mhm, mmm. Ingen vidare presentation behövs. Det ena spelet är bättre än det andra, vill jag våga påstå.

Global Domination! Minns jag rätt såg man jorden från "rymden", och byggde missiler samt annat för att spränga grannarna åt skogen.

Ah, Half-Life. Hittade ytterligare två kopior längre ned. Lite oklart varför jag har så många, men vill minnas det behövdes för att.. göra något? Kanske köra server separat?

Även EA och Dice har fått en del av mina slantar. Av dessa fyra spelade jag nog Battlefield 2 mest, har kärast minnen av Battlefield 2142 men ser Battlefield 1942 som den viktigaste klassikern.

Slut i kartongen! Nej, inte riktigt. Bland annat hittade jag Civilization V, Fallout 3 samt GTA IV. Vi håller där med fotokavalkaden, dock!

Vad sitter ni på för klassiker gömda i dammiga kartonger? Berätta!

Sweet! Har själv ett par kartonger med originalboxar som jag faktiskt vill bli av med. De tar plats, men mycket nostalgi! Ångrar att jag gav bort en hel del original på 90-talet... :/ Det är ingen som vill sälja sina originalboxar osv? Oavsett om nyckla... 23/10 Enda gamla spel jag har kvar är Quake (1) i original stor kartong och ett Nintendo 8-bit basenhet med kontroller. Allt annat försvann i brand det var spel och basenheter tillbehör till Nes, Snes, N64, PC, ps1, ps2. Sen är det äldsta xbox 360 man har kva... 23/10 Delta Force, Sin, Carmageddon... Vilka minnen. vilka coaxial-LAN som de har överlevt. Minns det spektakulära med Sin att sköt man på en vägg så trillade den sönder, det var något awesome och det första spelet som jag såg som hade det. 166 MMX körde jag... 22/10 Kastade (nästan) alla mina stora paket när jag flyttade hemifrån för typ 11 år sedan, men jag sparade alla skivor i sina jewell case och dvd-förp. Var god vän med en polare som jobbade här för många många år sedan, han lämnade dock livet för tidigt och... 22/10 Jag tror grejen med MDK var att man hade en kanon som huvud, därav den konstiga formen. Man hade också en fallskärm vill jag minnas, och en uppdragsgivare i form av något djur. Ang. Fuels of där, var det inte bf klon spelet gjort av några av Dice gamla... 22/10 Orkar inte ta mig ner i källaren, men låt oss se vad som finns uppe i garderoben! https://i.imgur.com/YKhfADb.jpg https://i.imgur.com/q5gthRc.jpg https://i.imgur.com/NjJ0iJE.jpg https://i.imgur.com/gqi1qxm.jpg https://i.imgur.com/B2t3Y21.jpg https://i.i... 22/10 Jag har letat efter en riktigt bra indexerings-app, men det verkar inte finnas någon perfekt :( 22/10 Även jag rensade mina och behöll bara skivorna. OCD-mannen inom mig försökte bygga någon form av indexsystem som skulle ta så lite (fysisk) plats som möjligt. Det är därför bland annat Svea Rike har nummer på sig. Finns någonstans i datorns digitala ark... 22/10 Tycker framförallt det är roligt med de äldre spelboxarna, alltså det som retroaktivt heter Big Box. Stora, otympliga och med tjusiga omslag & tryck! Tyvärr försvann större delen av barndomens samling under tragiska omständigheter, men på senare år förs... 22/10 Haha, där ser man! Minnet är bra men kort. 22/10
Skicka en rättelse