Idag firas svenska pappor med frukost på sängen, kanske en sång, i snitt 1,35 teckningar med tveksam verkshöjd och de traditionsenliga strumporna. Vi har därför tagit en titt på fäder från spelvärlden - vad de vill ha i present på fars dag, och vad de faktiskt får.

Joel i The Last of US

Stackars Joel förlorar sin dotter redan innan apokalypsen har fått prefixet post men är ändå något av en fadersfigur för Ellen Page Ellie.

Vill ha: Om det är någon som faktiskt vill ha den traditionsenliga strumpan är det en person i en brusten civilisation. Det nämns aldrig i The Last of Us men nya strumpor är mer värda än guld i ett sådant samhälle.

Får: Inte ens rida giraff. Kanske en näve spik att bygga en fälla med.

Ethan Mars i Heavy Rain

Om du spelade Heavy Rain lika dåligt som oss är Ethan numera barnlös efter att först ha förlorat Jason “Jaaaaasoooooon” Mars i en bilolycka och sedan lillebror Shaun till kidnapparen spelet kretsar kring.

Vill ha: sina söner tillbaka, såklart.

Får: I bästa fall en HD-remake till Playstation 5.

Bowser i typ alla Super Mario-spel

Skräcködlan Bowser är lika känd för sin handlingskraft som sitt dåliga omdöme kring lava, hur många gånger har han rövat bort Peach vid det här laget?

Vill ha: Egentligen bara att bli älskad. Av Peach. Och bli kung i Svampriket. Samt vara snabbast på Rainbow road.

Får: Fejset fullt av sköldpaddeskal.

8-bit dad i Shower With Your Dad Simulator 2015

Vi blev faktiskt besvikna på storyn i detta par år gamla indiespel. Det fanns ingen karaktärsutveckling, ingen twist och absolut inget realtidsskägg. En sådan missad möjlighet!

Vill ha: få duscha klart innan ungjäveln springer vilse bland massa nakna män

Får: glatt betala terapin för den traumatiserade ungen.

Alec Ryder i Mass Effect: Andromeda

Pappan till huvudkaraktären i Andromeda kallas av vår Mass Effect-konnässör Emil som “världens tråkigaste pappa”. Vi undrar också om det var hans gener som låg till grund för ansiktsanimationerna vi älskar att hata.

Vill ha: en frodig planet att kolonisera

Får: spelserie i malpåse.

Föregående Nästa
Olikhet är mänskligt och är viktigt att respektera. :) 12/11 @zimpan jag är inte säker men tror inte han skulle vilja byta ut sin klocka 11/11 Jag vill ha en Nintendo 64 Classic Mini men jag fick Skyrim till Switch. Jag är jätte nöjd. Det är ett riktigt bra spel. 11/11 Med tanke på att stackars Joel alltid går runt med en trasig klocka och aldrig har koll på tiden så lär han väl vilja ha en ny. Kan bli svårt att komma igång på morgonen när man inte får veta vilken tid man ska tugga frukostflingorna och dricka sitt hel... 11/11 Köper alltid det jag vill ha bär jag vill ha det. Så det är bättre att få något som folk förstår sig på. 11/11 Hehe! Planen var att fylla på med lite pappor, men det blev inte tid till det. Kratos stod med på listan, och John Marston. 11/11 Nu i år kan vi ju lägga till en annan pappa på listan: https://cdn3-www.playstationlifestyle.net/assets/uploads/2018/05/God-of-war-kratos-dad-jokes.png Kratos Vill ha: Ett lugnt liv utan gudarnas inblandning Får: Ett talande huvud och horder av monster 11/11 Grattis till alla gemensamma (eller vad man ska kalla det för) pappor! Trist nog får man inte träffa dottern idag, men oh well. God of War will have to suffice! 11/11 "Får: en tjottablängare mellan lysmaskarna och åka pling-plong-taxi till plåsterhuset." Fan vågar Özz Nujen sig på Heihachi?! Trodde han bara hotade gamla tanter :'D 18/11 Ja, det är sant som det är sagt vilket, enligt mig själv iaf, gör att när väl en utvecklare går ifrån stereotypen så blir intrycket så mycket större på ett bra sätt oftast (om nu spelet är bra överlag också vill säga). 13/11
Skicka en rättelse