Sony släppte i dag en ny systemmjukvara för PlayStation 4 som tar konsolen till version 5.50. En beta för mjukvaran har varit tillgänglig ett tag för betatestare men nu får alltså alla som har konsolen den.

Denna uppdatering innehåller inte direkt några jättestora förändringar men ett par trevliga småsaker är värda att uppmärksamma.

Bland annat så kan man slänga in egna bakgrunder på huvudmenyn. Detta måste dock göras via en USB-sticka vilket känns lite föråldrat.

En snabbmeny finns nu att hitta när PlayStation-knappen trycks. Med denna meny kommer man åt saker och ting lite snabbare än tidigare.

En annan trevlig grej är att föräldrar nu kan begränsa speltiden för barnkonton. Detta kan göras direkt på konsolen eller via Sonys webbsida för föräldrarkontroller.

Sony har också skyfflat om lite i spelbiblioteket så det ska bli enklare att hitta saker där. En annan trevlig grej med det är att man nu kan plocka bort gamla demon och betor från denna lista.

Sist men inte minst så bjuder uppdateringen även på supersampling på PlayStation 4 Pro. Med det kan spelare få bättre grafik på sina 1080p-skärmar genom att konsolen trycker ut spelet i 2160p men samplar sedan ner det för 1080p-skärmen.

En mer detaljerad lista på allt som 5.50 erbjuder kan hittas på Sonys officiella PlayStation-blogg.