Uppsnack inför E3 och EA Play, som blir den första tunga presskonferensen.

När 9 juni, 19:30 Var? Vår Youtube-kanal Varför? Anthem, Battlefield V och kanske Dragon Age 4

Enligt ganska ny tradion sparkar E3 inofficiellt igång med utbrytarna Electronic Arts. Speljätten är sedan ett par år tillbaka inte en del av E3, men deras närvaro i Los Angeles är ändå högst påtaglig. Inte minst i år då två av EA:s främsta understudior, Dice och Bioware, varit i rejäla blåsväder med sina Star Wars Battlefront II och Mass Effect: Andromeda. Nu laddar bägge för revanscher.

Blåsväder har i och för sig Dices nästa, WW2-titeln Battlefield V, redan varit i. Att kvinnor tar plats vid fronten är något som debatterats hejvilt den senaste tiden. Utöver en galet explosiv (och tillrättalagd) trailer har vi dock inte fått se något konkret från det nya slagfältet. Optimistiska löften finns det dock – gratis kartor (ja, alla!), halvmanuell hälsa, egengjorda byggnadsverk, förstörelse och så vidare. Bäst av allt? Inga lootlådor. På lördag hoppas vi få se mycket från spelet i action.

Biowares Anthem blev fjolårets gladaste E3-överraskning (enligt FZ-läsarna) och EA har bekräftat att vi kommer att få se en storytrailer, strider och lootande från Destiny-utmanaren, vars release är satt till början av 2019. Efter semimagplasket Andromeda, som visserligen kom från ett B-betonat team, vilar mycket på Anthems bepansrade axlar. Är detta sista chansen för Bioware?

Utöver EA Sports-satsningen – Fifa, NHL, Madden, etc – är dessa två kanoner de enda bekräftade spelen på EA Play. Få, eller hur? Det öppnar upp för skrällar. I kölvattnet efter Unravel, A Way Out och Fe lär vi få se minst en ny EA Originals-titel. Blir det återigen en blågul sådan? Lågoddsaren är Unravel 2 som redan för två år sedan bekräftades. Efter höstens tveksamma Payback sitter kanske inte världen som på nålar i väntan på ett nytt Need for Speed. Men om någon ny del i serien visas upp återstår det att se om göteborgska Ghost Games får fortsatt förtroende.

Mest tissel och tassel är det dock kring nästa Dragon Age – som bekräftades i januari. Vi vet inte mer än att det är på gång och att Alexis "Sunless Sea" Kennedy skriver manus till delar av spelet. Ingen rök utan (drak)eld och vi räknar med att åtminstone få se en retsamt kort teaser.

På lördag klockan 19:30 drar vi igång. Ha chipspåsen fylld och läsken kyld så ses vi då.

Skicka en rättelse
Jag chansar på att vi får se (och detta är bara taget ur luften) Nhl/nba/nfl/fifa/BF5/Anthem :P ah..och Need for Speed :P 09/06 Skate 4 hade gjort mitt år 06/06 Brukar känna mycket mera inför EA´s E3, men nu är det bara... *gäsp*? Hoppas dom har åtminstonde någon "A Way Out" liknande överraskning. 04/06 Inte direkt taggad över att se vad EA ska lägga fram mer än "LOOTBOXES" i alla spel, även om det nu bara är kosmetiska items, dom brände sig med SW: BF2 och fumlar med allt verkar det som. BFV trailern var bara "meh" inget som känndes häftigt med den... 04/06 Själv så tror jag ej på något av spelen, Battlefield är heldött för mig, gillar inte progression systemen över huvudet taget som de gått in på, och senaste BF1 såg ut som ett skämt i trailern, och nej jag syftar inte på att det är en kvinnlig karaktär,... 04/06 @Artifactor: Håller helt med, Reveal Trailern för BF5 var en flopp och tror dom känner det innerst inne också. Ser fram emot riktig multiplayer-gameplay! 04/06 Ska bli kul att se mer från anthem, men håller mest tummarna för att se något från dragon age, älskar den serien. 04/06 Helt klart den presskonferensen jag ser fram emot mest. :D Hype! Anthem verkar riktigt trevligt av det vi sett, och Battlefield V.. det man hört om allt som ska göras för att höja inlevelsen verkar ju fantastiskt! 04/06 Jag blev riktigt taggad på Anthem efter förra årets E3 men efter Destiny2 och Battlefront fiaskot har hypet dött helt. Vågar inte hoppas... 04/06 Jag vill ju se NHL 19 till Pc.... 04/06