Vi sammanfattar det viktigaste inför nästa expansion till WoW.

Den 14 augusti öppnar Blizzard portarna till nästa del av deras långlivade MMO World of Warcraft. Expansionen heter som bekant Battle for Azeroth och precis som namnet skvallrar om vankas det krig! Alliance ställs mot Horde och städer kommer brinna, men i bakgrunden verkar något annat, H.P. Lovecraftigt lura.

Med en månad kvar till release sammanfattar vi på FZ (med dolkviftande roguefjanten Gurra i fronten) allt som både nya och återvändande spelare kan tänkas behöva för att komma igång med sina äventyr i Kul Tiras hamnstäder och Zandalars djungler. Vi börjar med en pixeltät trailer!

Vad är nytt i Battle for Azeroth?

  • I vanlig ordning höjs maxnivån, den här gången från 110 till 120. Vana spelare kommer (också i vanlig ordning) att nå det nya taket väldigt snabbt men det finns ingen anledning att stressa. Resan mot 120 är ett ypperligt tillfälle att lära känna sin klass och bli bekant med spelets olika system. Det är ändå först på maxnivå som det börjar bli intressant att skaffa bättre utrustning och jobba på detaljerna.

  • Det två öarna Kul Tiras och Zandalar är de nya spelbara zonerna i Battle for Azeroth. Alliance och Horde gör sig hemmastadda på respektive ö, men båda sidor kommer kunna besöka fiendeland för att ställa till oreda. Hamnstäder och pirater blandas med tät djungel och blodtörstiga troll i vad som ser ut att bli en väldigt vacker expansion.

  • PvP-systemet helrenoveras i och med "War Mode", ett läge som är helt nytt för WoW. Istället för att göra valet mellan PvP och PvE när man väljer server kommer samtliga spelare nu att kunna välja när det passar att bli gankad. Mer om War Mode på spelets hemsida: https://worldofwarcraft.com/en-us/news/21901729/battle-for-az...

  • Mot slutet av den förra expansionen, Legion, lade Blizzard till fyra nya spelbara raser: Lightforged Draenei, Void Elves, Highmountain Tauren och Nightborne. Samtliga är varianter på gamla raser och kallas för "Allied Races". I Battle for Azeroth utökas systemet med fyra raser till; bland annat Zandalari-trollen och Dark Iron Dwarves. Mer om de nya raserna och hur man låser upp dem går att hitta på spelets hemsida: https://worldofwarcraft.com/en-us/battle-for-azeroth/features...

  • Samt mycket, mycket mer! Som tur är har Blizzard gjort en "features trailer" som går att kika på här: https://youtu.be/QsZ9xkVQ_Vs

Kul Tiras, den nya zonen för Alliance.

Pirater och hamnstäder. Ja tack!

Zandalar, den nya zonen för Horde.

Tät djungel och blodtörstande troll är att vänta.

Mycket nytt att vänta i augusti, med andra ord! Så hur kan du se till att göra din MMO-sommar så trevlig som möjligt? Look no further, käre FZ-läsare. Här kommer Gurras bästa tips för ett lyckat WoW:ande!

"Kunskap är makt är högre DPS" - Francis Bacon

Och det var därför herren i rubriken var med på world-first Naxxramas. Kunskap är det som skiljer plebejerna i World of Warcraft från de riktigt vassa spelarna, inte fingerfärdighet. Som tur är har vi (fortfarande) ett öppet internet att tillgå och vilken tjomme som helst (typ du!) kan därför ta del av den kollektiva informations- och kunskapsskatten som olika communities och eldsjälar byggt upp genom åren.

Spelets redditforum: https://www.reddit.com/r/wow/
Nyheter och guider: https://www.icy-veins.com/wow/
Allting WoW: http://www.wowhead.com/

Tre bra ställen att dyka in på med jämna mellanrum för att hålla sig uppdaterad med vad som händer i spelet. Redditforumet kör veckoliga trådar med nybörjarfrågor och tips för spelets olika klasser. Inte att missa! Icy Veins har nybörjarvänliga guider till spelets klasser och släpper ofta sammanfattande nyheter om olika aktiviteter och evenemang i spelet. Liten varning för Wowhead, fantastisk sida för att kolla upp typ vad som helst, men den tuggar bandbredd som ett as mellan varven.

BellularGaming: https://www.youtube.com/channel/UCwiaPYufmQOq5F1TI-FzQhw
SignsOfKelani: https://www.youtube.com/channel/UCsxidPdmPXDlsS3rn7arJsA

Kanalerna ovan är en bra inkörsport till den snåriga världen som är World of Warcraft-innehåll på tuben. Allt från tips till vad du bör göra och vilka klasser som är hetast till rykten om framtida innehåll och snillrika addons. Vilket för oss vidare till..

Mitt egna lilla UI eller: Hur jag slutade ängslas och lärde mig älska addons

Vanilla-gränssnittet i all ära, men WoW-livet blir så mycket bättre med addons – små och stora modifikationer och tillägg som snyggar till och/eller underlättar ditt spelande. Det kan kännas lite bökigt att komma igång med addons, men det är i själva verket väldigt enkelt och smärtfritt!

Det enklaste sättet att komma igång med addons är att installera desktopversionen av Twitch (tidigare Curse-klienten). Klienten kommer att fungera som en "one stop shop" på samma sätt som Nexus Mod Manager, för er som tidigare pysslat med Fallout- och Skyrimmoddar.

Twitchklienten: https://app.twitch.tv/download

Om det tar emot att installera Twitch på spelriggen kan addons också laddas ned manuellt från WoWInterface, men det tar lite längre tid.

WoWInterface: http://www.wowinterface.com/addons.php

Det smidigaste sättet att installera tillägg är genom Twitchklienten.

Tillägg kan laddas ned och installeras manuellt från WoWInterface.

Sist men inte minst: Kommunicera mera!

Detta görs bäst på Discord! Så gott som alla klasser har en egen kanal på plattformen med 30-70 tusen medlemmar. Här hittar du i regel allt du behöver veta om klassen du spelar och kan hitta andra att spela med – MMO-spel blir som bekant så mycket roligare tillsammans. Rekommenderas starkt!

Discordlänkar:

Klicka för mer information

Med det vill vi önska en trevlig sensommar och höst i Azeroth! Lagom till release kommer vi bjuda på intryck från den nya expansionen samt köra en livestream på sajten. Missa inte det!

Skicka en rättelse
@gh0glund: Och om du missade vad jag pratar om(Stat Squish) så har jag lagt upp en bild(som bara berättar en liten del) som påverkar alla i spelet så fort man klickar c, det är inte bara backend och mindre rörigt på skärmen, det har ju inget alls att... 20/07 Det enda* som har hänt är att allt skalats ned för att vara mindre rörigt på skärmen (och gissningsvis backend för Blizzard). * Med risk för att Blizzard missat en del fiender och föremål, vilket brukar hända när Blizzard gör ändringar av den här typen. 18/07 @gh0glund: Så "Battle for Azeroth Stat Squish and Item Level Changes" är bara en nischad grej? Det påverkar ju hela spelet från start. Alla karaktärer man skapat har ju ändrad statistik, allt man skapar i "crafting", även de från WoW Vanilla osv. Så mån... 18/07 @Hajfena: Jag spelar WoW flitigt. Anledningen till att jag inte tog med pre-patchen som släpptes idag var att det kändes för nischat och främst spelar roll för det som redan spelat mycket i Legion. 18/07 @Dunder: Oavsett om det är fusk eller inte så är pvp obalanserat om man inte frågar om det är okej att spöa skiten ur en innan man attackerar den andre. Jag gjorde en quest igår och gick ner i Underbelly i Dalaran, hoppade in i ett rum och helt plötslig... 18/07 FZ! Jag är redo för BfA som frågan lyder. Hur i helsike ska man få tiden att gå ihop bara? :) 15/07 Pop ins i BDO var irriterande till en början. Speciellt om man har en dålig dator och inte någon SSD. Det är dock inget man märker när man väl slåss eller grindar. Bara när man förflyttar sig mellan olika zoner på häst. Tittar man på allt annat som anim... 15/07 Tror det är vad Newklear försöker göra. Per definition, ett troll. 15/07 Undrar hur gammal du är eller om du aldrig gick ut skolan, det är väldigt svårt att förstå va du skriver. Sen är det uttjatat att hoppa på Wow så fort det kommer upp en nyhet om det, är det dags att gå vidare killen? Alla spel får väl vara va de vill,... 14/07 Har du ens kört "Mythic+" Dungeons, eller Mythic Raiding? Så mycket som du whinar att "WoW är så casual", verkar det som du inte har en jävla susning. 14/07