PC Master Race, konsolplebej, handheld-excentriker eller VR-torsk?

Mellan varven klurar jag en del på vad alla andra medlemmar spelar på för plattformar. Nya konsoler, gamla konsoler, egenbyggda gamingburkar? Vad är vi för typ av gemenskap när det kommer till plattformsval?

Själv har jag alltid spelat nya AAA-spel och 90% av alla singleplayerspel på konsol, medan min PC använts för att nöta Dota, CS och World of Warcraft – seglivade multiplayerlir. Jag gissar att flera av er fungerar ungefär likadant och spelar på flera olika plattformar.

Att fråga "Vilka plattformar spelar du på?" blir därför inte så spännande i min mening. Jag vill veta vad er favoritplattform är! Om ni var tvungna att välja, helt enkelt.

"Vilken plattform spelar du mest på?" fungerar inte riktigt heller. Hade jag fått det frågan hade jag svarat PC, men jag håller nog konsolspelande högre (säg inte det till grannarna på SweClockers).

Därför blir frågeställningen denna:

Och med det sagt: Varför spelar du helst på den plattformen? Berätta gärna i kommentarsfältet!

Jag klassar mina gamla Atari 520ST och Amiga 500 väldigt mycket som Personal Computers eller Home Computers om man så vill. 31/07 PC utan tvekan, går att få den kompletta PC och Konsolupplevelsen på en och samma maskin. Det enda negativa är Konsol exklusiva spel, fast samtidigt så finns det ju många fler spel som är PC exklusiva. 30/07 @Nemo: Jepp, konsol för mig. Det var säkert en mycket användbar dator för folk i programmeringssvängen men jag var för korkad för att lära mig så det fick bli spel :) 30/07 "Konsol"? Haha, den var bra! :D Själv så både spelade jag och jobbade jag med min Amiga 500. Jag lärde mig programmera i C och skrev sedan ett enkelt faktureringsprogram som jag sålde till egenföretagare (typ lokal målerifirma) som hade Amiga och som... 30/07 Jag spelar på PC men... I mitt bagage har jag: NES + retro NES SNES + retro SNES PS1 (den första) N64 Jag klassar även min gamla Amiga 500 som konsol. Nostalgi får tid i mitt spelande men PC är den plattform som har vad jag gillar i nutid :) 29/07 Alltid varit hysteriskt mycket PC-spelare sedan 90-talet, sedan fortsatt med PC under internet-revolutionen med väldigt mycket klanspelande på semi-seriös nivå i allt från cs,cod1-4,bf. Nu på senare år har jag dock mer och mer börjat köra single-player... 28/07 Jag spelar väl 50/50 numera på PC och konsol (främst pga att det finns så många bra Sony-exklusiva titlar till konsolen... då vet ni vilken jag menar :P ). Men om jag verkligen måste välja så blir det PC. Det är ändå viss känsla med att spela på en mask... 27/07 Konsol utan tvekan. Spelade enbart på PC i många, många år. Nu är det bara tyngre strategispel som jag kör på PC, allt annat är roligare på konsol. Trevligare communities också för det mesta, enligt mig. 27/07 Undviker konsol då det är för dyrt. Mycket billigare med spel till PC, samt att du betalar bara för internet till din internetleverantör och kan då spela med folk över hela världen. 27/07 Spelar på alla plattformar, men det har varit ett stort fokus på PS4an och nu även på senaste tiden, Switch. 27/07
Skicka en rättelse