Alla som någon spelat originalutgåvan av Dark Souls vet vad som oundvikligen väntade några timmar in i äventyret. Det var högst motvilligt som vi rörde oss ned mot botten av Blighttown som utöver sina instabila plattformar även bjöd på en bokstavlig soppa av gift och en högst opålitlig framerate. Åtminstone när man spelade på de äldre konsolerna.

Remastered Edition till PS4 och Xbox One har redan visat att problemen med bilduppdateringen gick att lösa. Men hur ser det egentligen ut för Switch-versionen? Som vi alla vet försenades spelet som ursprungligen skulle ha släppts redan i somras. Kan prestandaproblem ha varit en av anledningarna?

Tack vare John på Youtube-kanalen GameExplain har vi en första titt på hur Blighttown presterar i den slutgiltiga releasen av Dark Souls Remastered till Switch. Och visst behandlar Blighttown sina besökare lika brutalt som tidigare, men bilduppdateringen har fått en gedigen omplåstring. Den 19 oktober kan vi se fram emot att dö om och om igen, även på toa.