Vi kastar ut 2018, lootlådor och Fallout 76, och ringer in ett helt nytt spelår.

Gott nytt spelår! Enligt FZ-tradition inleder vi 2019 genom att glänta på dörren till vad vi tror kommer vara de största spelupplevelserna under följande 365 dagar. Vilka spel kommer du älska? Vilka krossar hjärtan och förväntningar? Vilka förpassas till malpå...förlåt, backloggen?

Även om vi inte har något facit nu har vi desto mer drömmar och barnsliga förhoppningar, och följande femtio titlar tror vi lite extra hårt på. De flesta är bekräftade för 2019 – det är så vi valde uppställningen – förutom några vi ändå tror har goda chanser att släppas. Så låt oss tillsammans, hand i hand, vandra in i det nya spelåret och ta reda på om våra förväntningar kommer att infrias.

Age of Empires IV

Pc
Release: 2019?

Det mäktiga rts-imperium som var Age of Empires såg ut att gå under med Ensemble. Ur askan reste sig dock HD-utgåvor, expansioner, och förra sommaren avtäcktes Age of Empires IV, i regi av Relic (Company of Heroes, Dawn of War). Ännu har vi inte sett en sekund från det faktiska spelet.

Age of Wonders: Planetfall

Pc, Playstation 4, Xbox One
Release: 2019

Undrens tid är inte förbi. Age of Wonders gör en Civ: Beyond Earth och tar sin strategi ut bland stjärnorna. Ett galaktiskt imperium har fallit och nu ska du, i tur och ordning, lägga grunderna för ett nytt genom att bygga, förhandla och ta teknologiska steg framåt mot en bättre morgondag.

Animal Crossing

Switch
Release: 2019

Mario, Zelda, Pokémon. Nintendo fortsätter sitt envetna arbete med att ta sina älskade serier till sin mest älskade konsol på länge. Animal Crossing till Switch är ännu höljt i dunkel men räkna med samma slags antropomorfiska livssimulator och en Tom Nook som vill ha din själ dina bells.

Anthem

Pc, Playstation 4, Xbox One
Release: 22 februari

Mass Effect 3-slutet gjorde oss bedrövade, Dragon Age: Inquisition tröttade ut oss, Andromeda... vill vi inte prata om. Så när Bioware premierar gameplay framför story och multiplayer framför singleplayer är förväntningarna lägre än på länge. Kanske är det just vad Anthem behöver?

Control

Pc, Playstation 4, Xbox One
Release: 2019

Microsoftexklusiviteten är ett minne blott men när finska Remedy gör spel är det alltjämt action i tredjeperson som gäller, där du vrider upp stridens hetta genom telekinetiska krafter. Påminner vid första anblick mer om Quantum Break än kultklassikern Max Payne – ett fog för oro?

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

Pc, Playstation 4, Xbox One
Release: 2019

"Kåta tonåringar som springer åt fel håll"-subgenren är underskattad. Det bevisade Supermassive med skräckisen Until Dawn, och det ska man fortsätta göra med Man of Medan. Skräckfärden ombord ett spökskepp är dessutom bara början på en svit skräckspel med olika teman.

Days Gone

Playstation 4
Release: 26 april

Efter bärbara tolkningar av större succéer (Uncharted, Resistance) får Bendgänget till sist chansen att göra något eget igen. Resultatet är ett... zombiespel. Hurra? Kanske. Ironiskt nog är spelets hemliga vapen just de levande döda – hundratals skenande zombier på en och samma gång.

Death Stranding

Playstation 4
Release: 2019?

Kojima har slickat såren från den skandalöst smutsiga Konamihistorien och förbereder sin stora, märkliga comeback: Death Stranding. Paradoxalt nog är det spel som gör oss mer frågvisa ju mer vi faktiskt ser av det och under 2019 tror vi att det släpps, då utvecklingen sägs gå i rekordfart.

Devil May Cry 5

Pc, Playstation 4, Xbox One
Release: 6 mars

Tiden går obönhörligt framåt och när Devil May Cry 5 släpps i mars har det gått elva år sedan del fyra (Capcom tycks låtsas som att DmC inte hände). Mycket är sig likt i de eleganta hack and slash-striderna. Dante och Nero får också sällskap av nya ansiktet V när nya demoner ska dräpas.

Dirt Rally 2.0

Pc, Playstation 4, Xbox One
Release: 26 februari

Få studior har lika mycket skit under naglarna – och däcken – som Codemasters. Kompromisslös hardcore-rally är vad de gör bäst och när de ämnar ta Dirt Rally till nästa nivå ser vi inga skäl att misströsta. Snart, redan i februari, vankas det rallyfest från Nya Zeeland i väst till USA i öst.

Föregående Nästa
@gh0glund: Det stämmer, både jag och min polare hade missat att det endast är singel player. 24/01 Jag skulle vilja se nya Joy-Con handkontroller i år. Stör mig så på att problemet med styrspaken även inträffade för mig :( 23/01 Co-op i Sekiro? Jag har bara hört att From helt skippar multiplayerkomponenten. 20/01 De spel jag ser fram emot mest i år är: 1. Anno 1800 2. The Settlers 3. Tropico 6 4. Civilization VI: Gathering Storm 13/01 Någon som vet om/när det blir en uppföljare till Ghost Recon Wildlands? Wildlands 2? Första installationen släpptes ju i Mars -17 så våren -19 eller -20 borde ju rimligt. 12/01 @Starwarsmannen: Ganska säker på att du menar 20191, inte 2019... Jag är så sjukt sugen på det, men denna lååååååånga utvecklingstid oroar mig :( 07/01 Det finns hopp. 2018 var enligt mig det sämsta spelåret på kanske 10 år. Kantat av fiasko efter fiasko och flopp efter flopp. Förhoppningsvis blir 2019 bättre. I er lista ovan finns följande som väcker mitt intresse: 1. AOE IV - Tyvärr nästan garanterat... 03/01 De närmsta spelen Farcry och Metro ser jag fram mot, speciellt Metro :) Blir skönt att sitta inne i värmen under kalla februari och spela lite :) 02/01 "Assetto Corsa Competizione" Idag så drar även sista kvalomgången inför SM i Virtuell Bilsport :) https://www.facebook.com/SBFVirtuellBilsport/?eid=ARCvAJJ4bURu6Ta1QciepLa0e1vAbfafa_hmP5eERqrR1PeoSkImxGqUGnrBUKj0fEtsIBsKDERnBT7T Har även tipsat fz om... 02/01 Om inte a them floppar blir det ett a la The division spel med grattis speltilägg med raider osv. Detta spelet blir något stort dom kommer bygga på om det inte floppar dvs. Tror nog där är fler spel än vi ser här som är färdiga 2019 med bara inte utanno... 02/01
Skicka en rättelse