FZ-redaktionen korar årets 20 bästa spel.

Plats 20-16

Blott dagar återstår innan vi skriver 2019, och det är dags att kora de bästa spelen från året som gått. Vi på redaktionen har stött och blött det gågna året, och plockat fram de spel som på ett eller annat sätt gett oss lite mer glädje än övriga.

Utan att spoila listan kan vi säga att ryktet om singleplayer-spelens död är betydligt överdrivet. Och att (vissa) konsoler haft ett osedvanligt starkt år. Hur det yttrar sig läser du på följande sidor, där vi korar de 20 bästa spelen från 2018!

20. Super Smash Bros. Ultimate

Med sina 70 karaktärer, 103 banor och åtta spellägen är Super Smash Bros Ultimate antagligen det enskilt största tidsfördrivet du kan ha på din Switch just nu. Kul är det också, speciellt mot vänner och familj, men se till att ha julgodiset tillgängligt för att blidka eventuella dåliga förlorare.

19. Moss

2018 blev inte virtual reality-året, det heller. Ända sedan vi satte på oss Oculus Rifts första utvecklarkit har vi trott: “Nästa år händer det!” Men det är uppenbart att den fantastiska tekniken fortfarande inte är en Svensson-vara, trots att det var flera år sedan den utsågs årets julklapp. Men så kommer spel som Moss, som med sin enkla lekfullet återigen gör oss övertygade om att virtual reality kommer att förändra hur vi upplever allt från spel till film.

18. Dead Cells

Hur spännande är ännu ett sidoscrollande, högtst oförlåtande spel med procedurellt skapade världar? Vi hann knappt avsluta den tanken innan vi satt fast i ett Dead Cells-beroende som bara blev värre varje gång vi stångade oss blodiga mot ännu en till synes omöjlig boss. Belöningen när man tar sig över ännu ett milshögt trappsteg är dock så rejäl att man tejpar skrubbsåren och beger sig ut igen.

17. Celeste

Med snillrik bandesign, kontroller lika tajta som i Super Meat Boy och en perfekt avvägd svårighetsgrad (åtminstone för självplågare) kvalar Celeste in bland de bästa i sin genre. Lägg därtill en oväntat djup handling och du har receptet för ett av årets största spelupplevelser, fullt kapabel att mäta sig med många AAA-titlar.

16. Call of Duty: Black Ops 4

Vem hade kunnat ana för ett år sedan att Call of Duty skulle kännas så här relevant år 2018? Genom att slopa solokampanjen och lägga till det nya Blackout-läget lyckades Treyarch skaka nytt liv i spelserien och göra Black Ops 4 till en av årets höjdpunkter på FPS-fronten.

Föregående Nästa
RDR2 förstår jag inte hypen över. slutade spela ganska snabbt, Spider-Man lika så. been there done that med alla Prototype och Infamous spel, har man spelat 1 har man spelat alla. Personliga favoriten är nog Assassins Creed detta år eller Divinity 2. 02/01 RDR 2 fattade jag aldrig. Extremt snyggt producerat men väldigt lite "spel". Min hund tyckte det var kul när man red. (A knapp, hålla sig vaken och "Kloppettikloppetiklopp"). Han hade sten koll på varje djur som kom fram. Men nä, RDR2 blev inte mitt spe... 31/12 Frostpunk och Spider man är två spel som jag vill spela! Kommer snart i min backlogg. Hoppas jag....... Annars är jag nyfiken på Monster Hunter World men är osäker på om det är något för mig. Måste kolla in lite mer gameplay på spelet. Är upptagen med... 30/12 Men... Men.. Kingdom Come deliverance är ju awesome 😁 30/12 Ska ta och prova Dead Cells känner jag. Kul med såna här listor, när man kan hitta spel man aldrig hörttalas om, som troligtvis har ett högt spelvärde. Sen vilken plats spelen ska ha, det är ju väldigt svårt om man inte har spelat alla spelen och har... 30/12 Red Dead 2 var extremt bra, under en väldigt kort stund. Tröttnade på tok för snabbt, så jag har inte orkat spela klart det än. Valde istället att kika på några genomspelningar på Youtube istället. Alla "cutscenes" och "storyn" var mer fängslande än sjä... 29/12 Söker man på sidan så hittar man inte ett knyst om Astro Bot, så de har högst troligt inte spelat det. Det är definitivt det bästa jag spelat på PS4 VR och plockar lätt en topp10-plats av alla spel jag spelat (och då är jag gammal och har spelat mycket... 29/12 Fy fan jag var så rädd PUBG skulle ligga på första plats men jag hade tur att GTA wild wild west tog första spoten. En nice lista men inget jag kan hålla med om mest för att många av spelen med på listan har jag inte spelat alls så kan inte säga någonti... 29/12 skriv ner din topplista av spel ? 29/12 Bra feedback! 29/12
Skicka en rättelse