Att Blizzard skippar Gamescom får det inte att skälva på samma sätt som att Sony hoppar över E3, men Blizzard vill ändå förklara varför de inte kommer till Köln i augusti. Dessutom har man nyss redogjort för Blizzcon-planerna, så nog har speljätten ändå en scen under hösten.

För Blizzard handlar detta om att "bibehålla ett fokus på utvecklande", som enligt dem är ett "förnyat" fokus man beslutat att hålla i år. Förutom att stötta upp Overwatch, WoW och sina andra kolosser vet vi att Blizzard har Warcraft 3-remaster i pipen, liksom "flertalet Diablo-projekt". Inget av detta får vi dock se under Gamescom. Det berättar Blizzard i ett kort pressmeddelande.

As part of a renewed effort this year to maintain our focus on development, for our current games and our future projects, we won’t have a booth at gamescom 2019. The show is an important one for the European and global gaming community, and we’re going to miss meeting players in Cologne this year.

Uppdateringar på både rådande och framtida Blizzard-spel ska vi få "när tiden är inne". Det är inte otänkbart att den åtminstone är det för något av framtidsspelen under Blizzcon i november.