Handla gärna billiga spel under Epics megarea – men inte för många spel för snabbt. Folk som gjort det har nämligen fått sina konton blockerade.

Spärrningen sker automatiskt och är ett sätt att försöka hindra bedrägerier, men den tycks triggas fjäderlätt. Streamern Patrick Boivin uppger på Twitter att det skedde efter blott fem spelköp.

Epics PR-medarbetare Nick Chester säger till Gamerevolution att blockeringen gjordes av systemets bedrägerispärr, och att man ska kontakta supporten om man råkar ut för det.

Epics aggressiva jakt på kunder har flera gånger blottat att företagets butik är både ung och ofärdig. När rean sparkade igång visade det sig att flera spelutgivare inte ville ha sina spel med där, tros att det är Epic själva som betalar rabatten. Bland annat Borderlands 3 och Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 togs ner kort efter reastarten.

Tim Sweeney och Epic rör onekligen runt i spelgrytan, fast till synes utan att informera sina medkockar och ibland kanske inte helt genomtänkt.