När? 8 juni, 18:15 svensk tid
Var? EA Play-streamen
Varför? Star Wars Jedi: Fallen Order

"Spel och inget annat" är EA:s motto när de återigen kommer till Los Angeles under egen EA Play-flagg. 2019 års satsning skiljer sig dock från tidigare årgångar då man istället för en presskonferens siktar på en flera timmar lång stream med trailers (tyngdpunkten på gameplay) och gott om utvecklarsnack (gott om snacks är förstås också ett måste för långstreamen).

EA Play kommer pågå under hela helgen, men det är lördagskvällen som blir huvudakten.

Schemat för EA Play, lördagen 8 juni

18:15 (9:15pm PDT): Nedräkning till EA Play
18:30 (9:30am PDT): Star Wars Jedi: Fallen Order
19:00 (10am PDT): Apex Legends
19:30 (10:30am PDT): Battlefield V
20:00 (11am PDT): FIFA
20:30 (11:30am PDT): Madden NFL
21:00 (12pm PDT): The Sims 4

Dragplåstret i år är utan tvivel Star Wars Jedi: Fallen Order. Efter flera tunga besvikelser (Battlefront-spelen, nedlagda Visceral) ser många detta som något av sista chansen innan förtroendet för EA:s Star Wars-satsning helt rasar ner i källaren. Vi vet visserligen en del om Fallen Order, har fått se en premiärtrailer, men under EA Play blir det skarpt gameplay-läge.

Och på tal om Respawn: Apex Legends. Årets battle royale-komet rivstartade och fick på en månad 50 miljoner spelare, men populariteten på Twitch har störtdykt, liksom intäkterna. Säkerligen är EA måna om att återigen lyfta det som ett litet tag framstod som en Fortnite-utmanare, och vilket tillfälle är bättre än spelvärldens största skyltfönster?

Respawn har dessutom hintat om att fler Titanfall-relaterade projekt är på gång – och det redan i år. Det rör sig emellertid inte om Titanfall 3, och vi verkar inte få se något under E3.

Mest förvånande är kanske att Bioware – aktuella med Anthem, och med ett nytt Dragon Age under utveckling – inte får någon plats under lördagens stream. Anthem har under två år varit EA:s stora E3-grej, men i år får spelet en mer undanskymd roll – för något måste vi väl få? EA Play pågår under hela helgen, så det hindrar inte uppdateringar (mer från spelets nyhet Cataclysm?).

Aktuella under EA Play på lördagen är däremot EA Sports med Fifa 20 och Madden 20. Nya Need for Speed kommer däremot inte, men vi ska få en halvtimme med Battlefield V. Och vem vet: kanske gör EA "en Unravel 2". Det vill säga: utannonserar och släpper ett spel i samma veva.