Also: Apex Legends och Battlefield V – däremot lyser Anthem med sin frånvaro.

När? 8 juni, 18:15 svensk tid
Var? EA Play-streamen
Varför? Star Wars Jedi: Fallen Order

"Spel och inget annat" är EA:s motto när de återigen kommer till Los Angeles under egen EA Play-flagg. 2019 års satsning skiljer sig dock från tidigare årgångar då man istället för en presskonferens siktar på en flera timmar lång stream med trailers (tyngdpunkten på gameplay) och gott om utvecklarsnack (gott om snacks är förstås också ett måste för långstreamen).

EA Play kommer pågå under hela helgen, men det är lördagskvällen som blir huvudakten.

Schemat för EA Play, lördagen 8 juni

18:15 (9:15pm PDT): Nedräkning till EA Play
18:30 (9:30am PDT): Star Wars Jedi: Fallen Order
19:00 (10am PDT): Apex Legends
19:30 (10:30am PDT): Battlefield V
20:00 (11am PDT): FIFA
20:30 (11:30am PDT): Madden NFL
21:00 (12pm PDT): The Sims 4

Dragplåstret i år är utan tvivel Star Wars Jedi: Fallen Order. Efter flera tunga besvikelser (Battlefront-spelen, nedlagda Visceral) ser många detta som något av sista chansen innan förtroendet för EA:s Star Wars-satsning helt rasar ner i källaren. Vi vet visserligen en del om Fallen Order, har fått se en premiärtrailer, men under EA Play blir det skarpt gameplay-läge.

Och på tal om Respawn: Apex Legends. Årets battle royale-komet rivstartade och fick på en månad 50 miljoner spelare, men populariteten på Twitch har störtdykt, liksom intäkterna. Säkerligen är EA måna om att återigen lyfta det som ett litet tag framstod som en Fortnite-utmanare, och vilket tillfälle är bättre än spelvärldens största skyltfönster?

Respawn har dessutom hintat om att fler Titanfall-relaterade projekt är på gång – och det redan i år. Det rör sig emellertid inte om Titanfall 3, och vi verkar inte få se något under E3.

Mest förvånande är kanske att Bioware – aktuella med Anthem, och med ett nytt Dragon Age under utveckling – inte får någon plats under lördagens stream. Anthem har under två år varit EA:s stora E3-grej, men i år får spelet en mer undanskymd roll – för något måste vi väl få? EA Play pågår under hela helgen, så det hindrar inte uppdateringar (mer från spelets nyhet Cataclysm?).

Aktuella under EA Play på lördagen är däremot EA Sports med Fifa 20 och Madden 20. Nya Need for Speed kommer däremot inte, men vi ska få en halvtimme med Battlefield V. Och vem vet: kanske gör EA "en Unravel 2". Det vill säga: utannonserar och släpper ett spel i samma veva.

EA har varit bäst men affärsmodellerna har dragit ner dem och framför allt DICE. Jag köper alltid Fifa och Star Wars. Men behöver lite ödmjukhet och förändring från det här företaget. Titanfall älskar jag men jag har knappt rört Apex. Håller tummarna... 04/06 Håller med, även om Reddit är bra för snabb feedback så tror jag det gör mer skada än nytta i långa loppet just eftersom det används primärt för att framföra negativ kritik. Känner man sig lite sugen på att spela ett spel, t ex Division 2 så kan det räc... 04/06 Personligen har jag tröttnat på allt gnäll på Reddit. I början förstod jag kritiken och den var befogad men nu känns det som att folk skriker och gapar för att de är allmänt missnöjda med livet, att de vaknade på fel sida på morgonen eller att de stukat... 04/06 Jag har också blivit sugen på att ge det en chans igen, har hört samma från många :) JackFrags sa igår att det tydligen är enormt poppis på konsol just nu, kul att de lyckats putsa till det! Synd om alla hårt slitande utvecklare att lootlåde-hysterien... 04/06 https://www.youtube.com/watch?v=8y6FSRe95ls https://www.youtube.com/watch?v=vYAyCHvhYOQ https://patents.google.com/patent/US20170259177A1/en Undrar varför de drar in så mycket pengar men ändå ligger lågt i förtroende? Hmm... 04/06 Helt enig. =) 04/06 Det enda som är märkligt är hur du tycker att det är okey att man lanserar en produkt till fullpris, som efter fem månader fortfarande inte är komplett, har tappat enormt med spelare pga. detta som gör att de som är kvar har svårt att spela det eftersom... 04/06 Vågar inte hoppas på något just nu, går in med låga förväntningar denna gång. 04/06 Jag spelar SYNDIGT mycket Battlefront 2 just nu. Det har ju verkligen blivit bättre än för 1,5 år sen när det släpptes. Jag hoppas verkligen på J:FO och dess SP-fokus. 04/06 bring forth the white knight finns inget försvar för anthem ea eller bioware för hur dom behandlade anthem. 04/06
Skicka en rättelse