När? 10 juni, 22:00 svensk tid
Var? Vår Youtube-kanal
Varför? AAA-kanoner som nya Ghost Recon, Watch Dogs Legion och... Splinter Cell?

Ubisoft och E3-skrällar är en explosiv kombination som på senare år resulterat i Watch Dogs, Ghost Recon Wildlands och Beyond Good and Evil 2. Ubi gillar att se tappade hakor och att skapa "OMG!"-ögonblick, och nog finns det fog för att tro på ett sådant i år också – eller två.

I en färsk trailer där man redovisar uppställningen säger Yves Guillemot att vi, utöver spel som Rainbow 6 Siege, The Division 2 och For Honor kan vänta oss "en eller två saker till". Två är mycket möjligt, kanske till och med tre. Tidigare i år gick Ubisoft nämligen ut med att man hade tre–fyra AAA-släpp innan april 2020. Vi vet nu att ett av dessa är Ghost Recon Breakpoint och det har tisslats rejält om både Splinter Cell och Watch Dogs 3. (Häpp: Watch Dogs Legion bekräftat!)

Innan april 2020 lär vi däremot inte få nästa års Assassin's Creed, men rykten om vikingatiden har redan börjat ta fart. Vi får troligen ingen trailer, men kanske en teaser med logotypen... Assassin's Creed Ragnarok? Och förstås: senaste nytt från Odysseys dlc-planer.

Till E3 kommer däremot inte Beyond Good and Evil 2, istället fick vi en live-stream nyss. Då det (gång på gång) försenade Skull & Bones tycks ha det kämpigt ska vi nog inte heller räkna med ett stort E3 för sjörövarspelet vi väntat på sedan Black Flag. Och Massives Avatar? Sedan avslöjandet på GDC 2017 har det varit locket på för projektet och då filmen Avatar 2 inte har biopremiär förrän julen 2021 kanske spelet kommer närmare den releasen.

Får vi ett "tokigt" Just Dance-avslöjande? Jo, vare sig du vill eller ej hör det till Ubi-E3. Chansen (risken?) att scenen fylls av rollerblades-folk är också överhängande då Roller Champions, ett slags Rocket League med rollerblades, läcker ymnigt inför E3. Att satsa på mer experimentella projekt som Starlink, Transference och Grow Home är också Ubisofts grej. Blir det något nytt VR-spel? Storbolagsindie? Det är definitivt möjligheter. Child of Light 2 teasades högst subtilt för ett tag sedan. Och när får vi egentligen se mer från nästa The Settlers?

Hungrigast blickar kastas dock på AAA-trion (eller kvartetten) med release i höst eller vår, där vi känner till Breakpoint (och nu även Watch Dogs Legion). De lär få gott om tid i strålkastarljuset, men vi hoppas förstås också att Sam Fisher ska kliva fram ur skuggorna.