När? 11 juni, 18:00, svensk tid
Var? Vår Youtube-kanal
Varför? Switch-titlarna du kan spela redan under 2019, däribland Zelda: Link's Awakening-remaken, Animal Crossing, Pokémon Sword och Shield, Super Mario Maker 2

Framtiden är nu. Åtminstone om du frågar Nintendo. Visserligen har det ryktats om nya Switch-modeller och vi har kallduschats i faktumet att Metroid Prime 4 går tillbaka till ritbordet. Nintendos E3 ska dock vare sig handla om hårdvara eller spel som släpps 20XX. Nej, istället zoomar Nintendo Directs E3-special in på titlarna du kan spela redan under 2019.

Och vilka är Switch-spelen som släpps i år? Tja, Animal Crossing ska göra det men bortsett en teaser har det lyst med sin frånvaro. Det blir möjligen streamens dragplåster, för vi kan nog redan nu slå fast att duon Pokémon Sword och Shield inte blir det då Nintendo Direct-special nyss damp ner. Årets stora Switch-snackis (hittills) är dock The Legend of Zelda: Link's Awakening, som tog Nintendofansen med storm i våras. Får vi be om releasedatum nu? Snälla?

Till skillnad från många andra tillåter Nintendo ingen speltorka i sommar, så när releaserna av Super Mario Maker 2 (28 juni), Fire Emblem: Three Houses (26 juli) och Marvel Ultimate Alliance 3 (19 juli) är mer eller mindre jättenära kan vi räkna med att hype ska byggas.

Titlar som också ska släppas i år, men som vi vet mindre om, är Luigi's Mansion 3 och Game Freaks Town. Nintendo har visserligen haft sisådär uppbackning av tredjepartsspel genom åren – inte minst när det kommer till röjig och rå action – men Bethesda har ändrat på den saken. Både Wolfenstein: Youngblood och nya Doom kommer till Switch. Det gör även Square Enix-duon Dragon Quest XI S och Dragon Quest Builders 2. Kommer de här till Nintendos E3-stream?

I och med Switch har Nintendo på allvar blivit en indieplattform att räkna med. Nu har man till och med lånat ut aktade Zelda-namnet till Crypt of the Necrodancer-studion, vilket i juni ska resultera i Cadence of Hyrule. Kanske sker releasen under E3? Fler Nindies-nyheter än så lär vi få.

Vi hoppas på uppdateringar från det Platinumgames-utvecklade Astral Chain, men vi är ännu mer sugna på att se livstecken från Bayonetta 3. Det avslöjades redan 2017 men sedan dess har teamet tigit. Överraskningar hör ju E3 till, och en fullfjädrad Bayonetta 3-trailer vore något. Eller varför inte Pikmin 4? Mario Kart 9? Våra kroppar är väldigt redo, Nintendo!