Genren som skjuter först och frågar sedan hade enligt gammal god tradition ett tungt E3, där vi fick de stora utannonseringarna (Watch Dogs Legion, Outriders) och de rafflande gameplaypremiärerna (Marvel's Avengers, Star Wars Jedi: Fallen Order).

Halo Infinite

Pc, Xbox One, Project Scarlett
Julen 2020
Microsofts E3-show hade ett intensivt tempo, och ironiskt nog saktade man inte ner förrän under den värdiga Halo Infinite-demonstrationen. Javisst, det kommer till pc och Xbox One, men störst svallvågor gav det faktum att nästa Halo är releasespel till nästa Xbox, Scarlett, julen 2020.

Doom Eternal

Pc, Playstation 4, Switch, Xbox One, Stadia
22 november
Under en i stort sett ljummen Bethesda-föreställning (battle royale till Fallout 76, Commander Keen-travesti) kunde vi lita på Doom Eternal. I höst återvänder helvetet till jorden, och under E3 drog både Calle och Emil åt fanders. Dessutom: helveteshet intervju med Id.

Marvel's Avengers

Pc, Playstation 4, Xbox One, Stadia
15 maj 2020
Vi har väntat (och väntat) sedan utannonseringen i januari 2017, och under årets E3 fick vi till sist se Marvel's Avengers i action. Innan dess fastnade visserligen hjärtat i halsgropen åt läckt info som gav games as service-vibbar, men löftet är glasklart: inga lootlådor och gratis expansioner.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Pc, Playstation 4, Xbox One
15 november
Ni känner till EA:s trista samtidshistoria med Star Wars-spel, med bland annat det nedlagda Visceral-spelet (och nedlagda Visceral). Under EA Play fick vi äntligen gameplay från Respawns Fallen Order, och folkets reaktion var i stort sett ett rungande... "meh". Missa inte vår intervju.

Gears 5

Pc, Xbox One
10 september
Blinkade du kan det hända att du missade Gears 5 under Microsofts E3-hov. Noll procent gameplay, och "största kampanjen någonsin" var därför ord som ekade tomma. Sedan dess har vi däremot fått mer kött på benen, med slafsig co-op som osar tydligt av klassiskt Gears of War.

Watch Dogs Legion

Pc, Playstation 4, Xbox One, Stadia
6 mars 2020
Enligt gammal god E3-tradition läckte Ubisoft som ett såll och mycket riktigt stämde Watch Dogs-ryktena: Legion tar oss till London post-brexit där du kan spela som "alla". Npc:erna slår således tillbaka och för att understryka detta fick vår E3-korre Calle spela mördartant.

Control

Pc, Playstation 4, Xbox One
27 augusti
Control är första Remedy-spelet på evigheters evighet som den finska studion har fria händer med. Japp, uppföljartankar finns redan. Här och nu laddar vi dock för Control i augusti, som ger Calle och Emil "bra känsla". Dessutom: intervju och "ray tracing on!". Såklart.

Bleeding Edge

Pc, Xbox One
TBA
Ninja Theorys första spel efter Microsoft-affären liknar definitivt inte studions tidigare spel. Fyra vs fyra i färggrälla onlinebataljer är ljusår från Hellblades eftertänksamma svårmod, men när våra E3-resenärer själva fick känna på actionpartajet blev domen ändå "Oväntat roligt!".

Borderlands 3

Pc, Playstation 4, Xbox One, Stadia
13 september
Gearbox har pö om pö stegrat Borderlands 3-hypen under våren. Men även om vi själva testade spelet under E3 och fick se en köttig demo var den stora nyheten kanske ändå: Borderlands 2-dlc!? Japp, det sju år gamla spelet har fått (just nu) gratis dlc, som är en bro till trean.

Wolfenstein: Youngblood

Pc, Playstation 4, Switch, Xbox One, Stadia
26 juli
"Bara" en spinoff, men Youngblood är störst i Machinegames Wolfenstein-serie. Under E3 snackade vi naziköttande med teamet. Både Calle och Emil har testat det, och är överens: co-op lyfter Youngblood till nya höjder. Släpps redan i juli, samma dag som VR-spelet Cyberpilot.

Dying Light 2

Pc, Playstation 4, Xbox One
Våren 2020
Vi fick inget exakt datum men åtminstone ett ungefärligt: Dying Light 2 släpps i vår, och i det ska vi få fatta tunga beslut som "formar världen". Spelvärldens flitigaste penna, Chris Avellone, ska se till att berättelsen träffar rätt. Calle och Emil tycker till om genomförandet och ambitionerna.

Outriders

Pc, Playstation 4, Xbox One
TBA
People Can Fly har gjort Bulletstorm och varit djupt involverade i Gears of War-serien. Sci-fi-shootern Outriders är deras samarbete med Square Enix. Det är en co-op-skjutare (1–3 spelare) i ett eget universum, och under E3 fick vi inget gameplay men väl en filmisk trailer.

Call of Duty: Modern Warfare

Pc, Playstation 4, Xbox One
25 oktober
Du kan tjuvstarta E3, och du kan göra som Activision och visa upp nya Call of Duty ett par veckor innan mässan. Även om det delar namn med spelet från 2007 ska detta bli en mörk och "känslomässig" nystart för serien. Kampanjen är tillbaka och kriget inleds 25 oktober.

Ghost Recon Breakpoint

Pc, Playstation 4, Xbox One, Stadia
4 oktober
Ubisoft avtäckte Breakpoint taktiskt sett en månad innan mässan, men de hade förstås ammo kvar lagom tills det blev skarpt E3-läge. Målet är att spelet ska "leva i många år" och nyheten om AI-medspelare drog ner jubel. Emil har också fått chansen spela det, som du ser här.

Astral Chain

Switch
30 augusti
Platinum Games lovar att man "jobbar hårt"Bayonetta 3, men väntan på det känns ändå hanterbar tack vare stilsäkra actionspelet Astral Chain. Även det är Switch-exklusivt och under E3 fick vi ett spikat datum: 30 augusti. Spelet äger rum i en självlysande megastad i en mörk framtid.

Rainbow Six Quarantine

Pc, Playstation 4, Xbox One
2020
En av Ubisofts E3-överraskningar (även om det också såklart läckte ut på förhand) var Rainbow Six Quarantine. Siege-teamet säger visserligen nej till uppföljare men det hindrar förstås inte mer Rainbow Six. Här vankas co-op för tre och en skräckfylld kamp mot muterade monster.

My Friend Pedro

Pc, Switch
20 juni
Medan du tvingas vänta på samtliga spel i den här listan i månader (eller år) så är faktiskt My Friend Pedro bara ett par dagar bort. 20 juni släpps det Max Payne-doftande spelet till pc och Switch, och du kan även passa på att säga hej till mannen bakom spelet i FZ-forumet.

Elden Ring

Pc, Playstation 4, Xbox One
TBA
Visserligen är det inte helt enkelt säga exakt vilken genre vaga men vackra Elden Ring tillhör, men Dark Souls-likt gameplay vittnar om actionrollspel – med betoning på oförlåtande action. Mest snack har det tvivelsutan blivit om det faktum att Game of Thrones-författaren är insyltad.

Deathloop

Format ej bekräftade
TBA
Gameplay? Nope. Format? Ingen aning. Datum? Ha! Å andra sidan: Arkane gör ny action och bara det är förstås bränsle för hype. Deathloop ska bli en slags Måndag hela veckan-holmgång mellan två "extraordinära" lönnmördare. Konceptet är definitivt rafflande. Gameplay under... E3 2020?

Bubblare: Daemon X Machina, No More Heroes III