Det släpps mycket spel. Nu mer än någonsin. Riktigt allt hinner vi inte med att skriva om, så en del guldkorn kan falla mellan stolarna. Därför tipsar vi nu om 30 spelsläpp från första halvan av 2019 som kanske inte fått den uppmärksamhet de förtjänar.

Jag tipsar om spel jag faktiskt har testat, så tipsa gärna i forumkommentarerna på sånt du tycker förtjänar en plats på den här listan. Utan inbördes rangordning, här är 30 spel att sätta tänderna i under semestern.

Hypnospace Outlaw

Ett av årets allra mest unika spel hittills är den här psykedeliska skapelsen, som utspelar sig helt i 90-talets märkliga internetvärld. I princip ett detektivspel, där du jagar troll och folk som bryter mot upphovsrättslagar, men på ett både säreget och fantastiskt underhållande sätt.

Mer om spelet

They Are Billions

Realtidsstrategi som handlar om överlevnad, när horder av zombier anfaller. Äntligen ute ur early access, och fortfarande kul i survival-läget. Kampanjen är dock en repetitiv besvikelse.

Mer om spelet

Observation

No Code gjorde det väldigt atmosfäriska och effektiva Stories Untold. I Observation är ambitionerna större, men den narrativa fingertoppskänslan är fortfarande i centrum, och resultatet är ett intressant science fiction-mysterium.

Mer om spelet

Toejam & Earl: Back in the Groove

Det här hade kunnat bli synnerligen tradig nostalgi, men istället lyckades det fånga originalets charm rätt bra. Toejam och Earl svänger rätt bra än.

Mer om spelet

Pathologic 2

Ett spel som är stor spelkonst för vissa gamers (som jag), men oändligt frustrerande för andra. Ett genuint unikt överlevnadsspel om maktlöshet och annan munter tematik. Svalkar fint i solskenet.

Mer om spelet

Bloodstained: Ritual of the Night

Det här är knappast en doldis, men det är så pass bra att det förtjänar en rekommendation här alldeles oavsett. Om det lever upp till allas högt ställda förväntningar vet jag inte, men bra är det. Vill du spela ett metroidvania i sommar, så är Bloodstained det naturliga valet.

Mer om spelet

Devolver Bootleg

För att vara ett skämtspel är detta faktiskt oväntat kul. En handfull primitiva, fejkade bootleg-versioner av några av Devolvers mest kända spel. Simpelt men skoj.

Mer om spelet

Grim Dawn - Forgotten Gods

Okej, Grim Dawn är inte nytt. Men expansionen Forgotten Gods släpptes i år, med ett nytt område och en ny klass, Oathkeeper. En utmärkt klass för en acid-baserad build som kastar sköldar i nyllet på allsköns monster.

Mer om spelet

Blazing Beaks

Det finns hur många sådana här Nuclear Throne-liknande spel som helst. Men så vitt jag vet är Blazing Beaks det enda med en gräsand i huvudrollen. Jag älskar gräsänder.

Mer om spelet

Pathfinder Kingmaker: Enhanced Edition

Pathfinder Kingmaker bygger på ett populärt papper- och penna-rollspel. Det släpptes förra året, och var intressant men extremt buggigt. Enhanced-utgåvan släpptes nyligen, och den putsar till spelet. Se bara till att ladda ner en mod som gör så att karaktärerna går snabbare, annars är det extremt trögspelat.

Mer om spelet

Slay the Spire

Om du inte ännu har spelat det briljanta roguelite-kortspelet Slay the Spire så är det dags nu. Det lämnade early access-stadiet tidigare i år, och finns numera även på Switch (där det är kraschbenäget, dock).

Mer om spelet

My Lovely Daughter

Den här märkliga skapelsen har funnits till pc ett tag, men släpptes till Switch i år – ett format där det gör sig bra. Ett groteskt spel om att fostra små levande dockor, för att sedan mörda dem.

Mer om spelet

Lovecraft's Untold Stories

Kanske det mest gedigna av alla Lovecraft-spel som släppts på sistone. Ett relativt rättframt roguelite-actionspel där du skjuter monster och blir lite halvgalen ibland. Höga användarbetyg på Steam, men finns i fler butiker och till Switch.

Mer om spelet

Mechstermination Force

Ett svenskt bossrush-spel i Contra-stil. Intensivt och utmanande, mer behövs egentligen inte sägas om detta rättframma lilla actionspel.

Mer om spelet

Shakedown Hawaii

Uppföljaren till Retro City Rampage har en fantastisk estetik. Ett underhållande pixelkaos, proppat med övertydlig satir.

Mer om spelet

Fortsättning på nästa sida!