Persona Q2

Persona Q2 är, precis som föregångaren, en blandning av Persona och Etrian Odyssey. Dialogerna är på tok för omständliga, men spelmässigt är det lyckat. Den här grottkravlaren är förmodligen det sista 3DS-spelet värt att skriva om.

Mer om spelet

Contra Anniversary Collection / Castlevania Anniversary Collection

Utmärkta retrosamlingar, en med Contra- och en med Castlevania-spel. Bra emulering, och fin presentation. Saknar möjligen Rondo of Blood i Castlavania-samlingen, men i gengäld får vi halv-obskyra Kid Dracula.

Mer om spelen

Hell is Other Demons

Den här intensiva arkadrökaren är som en blandning mellan Towerfall och Downwell, ungefär. Simpelt, men utmanande och kul.

Mer om spelet

Trover Saves the Universe

Rick and Morty-skaparen Justin Roilands spelstudio har gjort ett väldigt underhållande plattformsspel, som gör sig allra bäst i VR. En alldeles utmärkt spelkomedi, som ständigt försöker locka fram dina mörkaste sidor.

Mer om spelet

Druidstone

Det här är avskalad och trivsam rollspelsstrategi från folket bakom Grimrock-spelen. Förvänta dig inget i den klassen, men Druidstone är ändå en trevlig bagatell.

Mer om spelet

Whispers of a Machine

Ett svenskt peka- och klicka-äventyr som påminner en del om klassikern Benath a Steel Sky. Intressant och smart uppbyggd science fiction, med en del riktigt fyndiga inslag – och en robot (typ) som heter Nisse.

Mer om spelet

Ghost Giant

Zoink Games ger sig på virtual reality, med det lyckade och fina Ghost Giant. I egenskap av ett jättespöke ska du hjälpa en liten kattvarelse genom tillvaron.

Mer om spelet

Steamworld Quest: Hand of Gilgamech

Det senaste spelet i den spretiga och ofta fantastiska Steamworld-serien är ett kortspel som påminner en del om Slay the Spire. Mysigt, roligt och lagom långt.

Mer om spelet

Cadence of Hyrule

Crypt of the Necrodancer var ett härligt och fyndigt litet roguelite-spel. Cadence of Hyrule tar det konceptet, och gör om det till ett Zelda-äventyr, med tillhörande musik. Charmigt.

Mer om spelet

Tropico 6

Chansen är ganska stor att du har råkat spela något Tropico-spel genom åren, och då vet du precis vad som väntar. Mer av samma, men stillsamt och behagligt strategispel som känns som gjort för semesterspelande.

Mer om spelet

Sunless Skies

Failbetters uppföljare på Sunless Sea lämnade early access i januari i år, och dess medvetet makliga tempo gör sig förmodligen bra för hängmattespelande på en laptop. Vem vill inte tuffa runt med ett viktorianskt lokomotiv i rymden?

Mer om spelet

Barotrauma (early access)

Det här är måhända lite fusk, men Barotrauma är så pass lovande att det får vara med här redan i early access-stadiet. Ett co-op-spel om att, som en ragdoll-stackare, försöka överleva diverse strapatser på en rymdubåt. Komplicerat och inte alltid intuitivt, men med skyhög potential.

Mer om spelet

Cryofall (early access)

Även Cryofall är i early access, för närvarande. Spelet är som en blandning av Terraria, Stardew Valley och Don’t Starve. Ungefär.

Mer om spelet

When Ski Lifts Go Wrong

Den som saknar vintern och skidåkningen kan avskräcka sig själv med det här underhållande pusselspelet, där du ska försöka konstruera skidlifter som inte dödar folk på hemska sätt.

Mer om spelet

Warhammer: Chaosbane

Warhammer: Chaosbane är långt ifrån perfekt, och till fullpris är det på tok för dyrt för vad det erbjuder. Men även om spelet inte alls når upp till sina konkurrenter, så kan den som vill ha en actionrollspelsvariant av Vermintide ändå ha lite kul med det – i alla fall i co-op.

Mer om spelet