Om några dagar är det dags att ringa in ett nytt spelår, ja, rentav ett nytt årtionde i spelvärlden. Men innan klockan klämtar ska vi förstås ära de som äras bör, och utse de 20 bästa spelen från 2019.

Vi har bråkat, skrikit och stojat, men till sist förenats i en varm kram om årets bästa spel. Utan att spoila nedräkningen konstaterar vi en synnerligen hård fajt om den ädlaste placeringen, liksom god spridning av genrer, trippel-A och indiesensationer. Läs själv på denna och följande sidor. Och missa inte att rösta fram DITT favoritspel från 2019!

20. Gears 5

När trånga korridorer plötsligt varvas med öppna vidder och grymtande muskelmän får lämna plats för den mindre testosteronstinna Kait Diaz erbjuds en annorlunda tolkning av den hyllade spelserien. Gears 5 är ingen spelmässig revolution, men det bjuder på många timmars hektiskt skjutande i både kampanj och multiplayer.

19. Tom Clancy's The Division 2

Att flytta skådeplatsen från ikoniska gator och landmärken i New York till Washington var vågat. Men samtidigt visade det att Massive verkligen lyckats fånga lootshooter-essensen. Och med den kompetenta Snowdrop-motorn målar de upp ett så snyggt landskap att man nästan får dåligt samvete över att njuta av promenaden genom det kollapsade samhället.

18. Total War: Three Kingdoms

Trots en något enformig krigsskådeplats i det antika Kina bär Creative Assemblys arbete med ett nytt, avancerat diplomatisystem och en omskriven AI frukt. Man har lyssnat på spelarna, och arbetat om många delar från grunden. Och som bas för kommande Total War-utgåvor ser Three Kingdoms ut att stå mycket stabil.

17. The Outer Worlds

När Obsidian lämnar ett radioaktivt USA bakom sig och fäster blicken vid yttre rymden blir resultatet en av årets intressantaste RPG-upplevelser. The Outer Worlds må inte revolutionera genren, men är en stabil inlaga full av främmande planter, svart humor och skruvade karaktärer. Vi ser fram emot att återvända till Halcyon-kolonin.

16. Star Wars Jedi: Fallen Order

Respawns Star Wars-debut är inte perfekt, men den fångar känslan av äventyr, storslagen konflikt och filmiska ljussabelstrider. Men framförallt är det ett spel, inte en produkt framtänkt av ekonomer. Det känns, och förhoppningsvis ger det Respawn en till chans.