Eller spelar utseendet ingen roll?

Vi står inför ett generationsskifte på konsolmarknaden. Playstation 5 och Xbox Series X släpps i slutet av 2020, och vägen dit kommer kantas av jämförelser av och skryt om prestandan. Samtidigt säger många att de vill ha en Switch Pro, en kraftfullare version av Nintendos storsäljande konsol, och det trots att det knappast är grafikmuskler som tagit Nintendo dit de är.

Så, hur viktigt är det med hög prestanda och snygg grafik för konsoler? Tillräckligt viktigt för att avgöra vilken konsol du köper..? Berätta varför i kommentarerna!

Skicka en rättelse
Håller med dig. Minecraft är ju ett sånt exempel. Inte supersnyggt men en grafisk stil som passar till spelet. Och bättre gameplay nu efter alla uppdateringar. Och något som jag tycker är underskattat i spel är fysiken eller "känslan" när man spelar.... 03/02 THIS 03/02 Grafiken i sig tycker jag inte är jätteviktig, däremot estetiken. T.ex. kan jag tycka att en gammal klassiker som World of WarCraft är bra mycket vackrare än ett ultrarealistisk men ganska platt spel som Red Dead Redemption 2. (Menar inte att RDR ser... 03/02 "Kan man verkligen få en trevlig upplevelse med 4k på konsol när inte orkar driva fullhd ens?" Gears 5 som exempel körs i 4K 60 fps. Inte låst FPS dock. Så det är väl en lögn att den inte kan driva spelen. Sen verkar många nöja sig med runt 30 fps på... 03/02 Kan man verkligen få en trevlig upplevelse med 4k på konsol när inte orkar driva fullhd ens? Jag har varken 4k tv eller skärm så jag vet inte men 4k är inte ens det rekommenderade på PC. 03/02 Alla dom spelen står väl till stor del just på sin estetik, så även om dom inte pushar trianglar, så är väl "grafiken" mer än viktig. Men jag håller med dig, helheten är viktigast. 02/02 På en ny konsol är det jäkligt viktigt, annars kan man ha kvar den gamla. Har allt mer svårt för spel som inte är runt 4K. Tycker om skärpan det ger. 02/02 Man vill ju alltid ha så snygg grafik som möjligt. Men viktigast av allt att det inte laggar och har bra flyt. Mina minikrav är 60 fps och 1080p. 02/02 bra gameplay är viktigare, tycker inte grafik är så av betydelse även om det är trevligt med spel, god of war o horizon zero dawn är ju spel som har allt, bra story, grafik, ljud osv osv... 02/02 Ge mig heller ett fult spel som är tokroligt med bra story och/eller gameplay, än ett vackert/snyggt spel som är tråkigt. Gameplay / upplevelse / story framför grafik alla dar i veckan :) Visst, kan man få båda så är det ju bra; att något är snyggt skad... 02/02