Har ettåringen ryckt upp sig eller är det bojkott?

Nästa vecka fyller Metro Exodus ett år, och detsamma gör den stora debatten om Epic Games Store. Spelet blev ju det första storspelet som Epic knöt exklusivt till sin butik i ett års tid, en afffärsstrategi som långtifrån alla gillat. Dessutom har EGS fått skäll för att sakna många funktioner som ofta finns hos andra, mer etablerade digitala spelbutiker.

Så vad säger du om Epic Games Store i dag, ett år senare? Har förbättringarna gjort den duglig? Saknar du fortfarande saker? Hur mycket väger alla de spel man ger bort gratis upp för tillkortakommandena? Eller är du ideolog och vägrar befatta dig med den? Diskutera (lugnt, sakligt, sansat)!

Skicka en rättelse
Med tanke på att farsan var hos en privattandläkare som slipade ner tänder i överkäken, när de lagat i underkäken, för att fixa bitytan så är jag inte så imponerade av de privata tandläkarna. Själv gick jag hos kommunal varianten som, tack vare tandförs... 23/02 att ladda ner spel funkar oftast inte optimalt du får typ hälften av din DL speed I nerladdningen av spel, UI suger. Det var några. Och det var en tråd om ifall vi tycker om Epic launchers eller inte, jag gav min åsikt, det var inte en tråd som heta hur... 13/02 Citat där det står att de, specifikt Epic själva, vill ta marknaden in i ett prenumerationssystem, tack. Kan även acceptera en framstående analytikers slutsats eftersom du definitivt inte kommer hitta ett citat av Epic själva. Epic har ingen avslöjad... 11/02 De enda spelen som är exklusiva på steam är deras egna spel. Om ett spel endast finns på steam är det för att utvecklaren/utgivaren har bestämt det. Inte för att steam vill ha exklusiva titlar. 11/02 Påstod jag att de ska implementera en subscription? Nej. Men det är ju i den riktningen EPIC vill ta marknaden. Varför skulle jag förvänta mig något annat? Jag hade fel om kostnadsdelen. Det var Fredrik Wester på Paradox som påstod att det inte fanns... 11/02 Tycker den är sjukt tråkig och ful men de 2 spel jag äger där funkar ok och det går ju uppenbarligen att handla så, jag kör dock allt genom Galaxy 2.0 så jag är sällan inne i Epic store. 11/02 Dock mutar inte Valve utvecklare till att vara exklusiva för Steam. Köper helst spel på GOG själv, men Steam är en mycket bättre platform and EGS. Flyter på bättre, lättare navigation, fler funktioner, bättre chat/social del och framförallt moddar i for... 10/02 Fortfarande sämst.. Om dem nu säg, skulle fixa crossplay (utlovat till borderlands 3 om jag minns rätt?), så hade man kanske börjat snegla åt deras håll. 10/02 Som någon nämnt innan har ju Steam kört med spel exklusiva spel sen starten. Använder du Steam? 10/02 Fortfarande kass då de vägrar stöda linux. Spelexklusiviteten är direkt skadligt för spelvärlden. De billigare spelen ser vi inte heller röken av. De har inte fått och kommer inte få ett öre av mig förrän de löser ovanstående punkter. 10/02