Ubisoft tänker göra ett fullstort VR-spel baserat på ett av sina stora varumärken.

Företaget har lagt ut ett antal lediga tjänster som ska jobba med ett "unannounced AAA VR project", och det bygger på "one of Ubisoft’s greatest IP’s". Med andra ord: ett fullstort virtual reality-spel, baserat på något av Ubisofts stora spel. Tjänsterna i fråga är bland annat level designer, character artist och narrative designer, skriver Forbes. Tjänsterna är förlagda till Düsseldorf i västra Tyskland, men projektet spänner över flera Ubisoft-studior världen över.

Ubisoft har en mängd både gamla och nya, välkända serier i sitt stall, exempelvis Assassin's Creed, Watch Dogs, Splinter Cell, Rainbow Six, The Division och Far Cry. Vilken tror du man kan tänkas göra VR-spel av?

I nuläget är både Ouclus Rift S och Quest slut i både svenska butiker och hos Oculus. Detsamma gäller Valves egna VR-headset, Index. En gissning är att det VR-exklusiva Half-Life: Alyx som avtäcktes innan jul satt fart på VR-intresset.

FZ testade nyligen trådlösa Quest samt de trådade Rift S och HTC Vive Cosmos, och slutsatsen var att båda Oculus-lösningarna är köpvärda men Cosmos mycket tveksam.

Inom kort testar vi Valve Index – håll ögonen öppna!