Köper du spel från Epic Games Store får utvecklarna en stor del av kakan. Steam är etablerat och har massor av funktioner. Med Gog slipper du DRM-skydd, och pengarna går till en högt aktad utvecklare.

Det finns många argument som talar både för och emot de olika digitala spelhandlarna. Vilken butik använder du, och varför? Eller spelar det ingen roll var du handlar? Eller köper du kanske fortfarande dina spel över disk? Diskutera!

Skicka en rättelse
Köper på GOG i förstahand, men om det är markant billigare hos en annan (legitim) återförsäljare så blir det där istället. Eller om spelet inte ens finns på GOG, förstås. 25/02 Bra fråga. Egentligen är det för det mesta pris. Att det finns flera klienter gör mig inte så mycket om jag ska vara ärlig. Dock föredrar jag att ha spel på Steam då det mesta jag har, även om man räknar bort mycket skräp från olika buntar, ligger där. 24/02 😉 23/02 Var bara ett litet inlägg för att vara trollig och lite rolig utan smily 😆. Orginalkommentaren var en fråga varför folk bryr sig i en tråd som berör vilken man tycker bäst om. Om det inte är något att bry sig om då är det inget att kommentera i ett fält... 23/02 Viktigast är Linux stödet. Köper därför allt på Steam. 23/02 Blev bara häromdagen förskräckt över att jag inte kunde lägga till det första spelet jag tänkt köpa längre fram på epic games på en wishlist eftersom att de inte ens har denna basic funktionen. Då tänker jag att spelköpet får vara med. 23/02 Främst Steam, men det mesta går hem utom Epic. 23/02 Det är vanligtvis Steam jag håller koll på, men jag köper intressanta spel på alla plattformar. Steam, Uplay, Origin, Rockstar, Epic etc. Har dock bara ett enda lite äldre starwarsspel på GOG. 23/02 En kombination av pris och företagets integritet. Brukar mest bli GOG,tycker varken Steam eller Epic Store är något vidare faktiskt. Bojkottar dock inget av dem men finns spelet på annat håll köper jag det där. 23/02 Skulle säga pris / användarbas, om kompisen kör på steam så blir de steam, om det är singleplayer eller ingen jag känner har det blir de där det är billigast, visst är det bekvämt med allt på en plattform men personligen tycker jag inte det är värt lägg... 22/02