Tröskeln för att göra spel har aldrig varit lägre idag - samma verktyg som driver de allra största produktionerna är ofta helt gratis och nätet är mättat med tutorials för såväl nybörjare som proffs. Och efter ett härligt initiativ från @grollo_92 står vi nu i startgroparna att dra igång FZ Game Jam 2020 (ja, vi räknar med att detta blir en årlig grej).

Vad är ett Game Jam?
En grupp människor samlas och gör spel utifrån olika begränsningar, vilket kan vara allt från tid till temat. Eftersom vi trots att finns på nätet kommer detta vara helt online.

Kan alla vara med?
Självklart, oavsett om du aldrig gjort spel eller är ett proffs är alla välkomna. Man kan ställa upp i grupp eller helt själv. De som söker efter andra lagmedlemmar hittar en tråd för det här.

När startar det?
Startskottet på fredag och det kommer att hålla på i fyra veckor framåt. Målet är att ha något spelbart då som vi på redaktionen kan testa och såklart utse en vinnare.

Vad händer fram tills på fredag?
Vi ska bland annat rösta fram ett par ord som ger bonuspoäng om de implementeras. Mina förslag är hittills "smör" och "rocket launcher".

Fler frågor?
Ställ dem i kommentarerna!