Doom Eternal släpps på fredag och redan idag kan vi bjuda på vår recension men även ett gäng handfasta tips inför din stundande resa till helvetet.

  • Fokusera på att uppgradera ammo-kapaciteten. Som systemet är uppbyggt ger spelet dig olika bonusar om du uppgraderar olika kluster saker men strunta i det till en början, utan att utforska varenda liten vrå kommer du hitta rätt stuff.

  • Sentinel-batterier används för att låsa upp rum på Doom Fortress, med bland annat vapenuppgraderingar och spelarmodeller. Det senare är i stort sett menlöst om du inte planerar att spela mycket multiplayer och se ball ut. Fokusera istället på att låsa upp saker som faktiskt gör dig bättre.

  • Gör en klassisk 180 i början av varje bana. Minns du inledningen av Doom 2, där du kunde få motorsågen redan från start? Det finns gott om hemligheter på banorna, vissa är bara samlargrejer men ibland hittar du användbara uppgraderingar. I slutet av varje bana låser du dessutom upp fast travel, om du pallar att utforska mer.

  • Använd fiendernas svaga punkter, det gör dem mindre farliga. Tänk dock på att det kan förändra deras attackmönster.

  • I menyn finns det massvis med inställningar för den som skala bort olika ikoner och indikationer, såsom att fiender blinkar när du kan avsluta dem. Eller gå all in 90-tal och sätt vapnet i mitten av skärmen.