"Jill! Run for that mansion!"

Om drygt två veckor släpps Resident Evil 3, en remake av just Resident Evil 3: Nemesis från 2000. Capcoms zombieserie har klivit in i en ny guldålder på senare år, med stora framgångar för både Resident Evil 7 (2017) och Resident Evil 2 (ännu en remake, alltså) så sent som i fjol.

Välbehövligt med tanke på att både femman och sexan ses som några av seriens svarta får.

Fast hur ligger det egentligen till med topparna och dalarna för Resident Evil under seriens kvartssekel i spelarnas tjänst? Låt oss ta reda på det genom att rösta fram seriens formkurva i samma anda som vi röstat fram kurvorna för exempelvis Bioware, Far Cry och Wolfenstein.

Ni röstar efter FZ-skalan där "5" är lika med en odödlig klassiker och "1" något dåligt.

Resident Evil resulterat i oräkneliga spinoffs har jag valt att begränsa utbudet något. Seriens huvuddelar är förstås med, liksom rejäla remakes (Resident Evil: Director's Cut göra sig icke besvär). Sidospår som story- och gameplay-mässigt smälter samman med serien (Revelations) är med, medan Outbreak, Umbrella Chronicles och Umbrella Corps får maka på sig den här gången.

Man kan givetvis göra avvägningar både si eller så, men så här valde jag att göra. Omröstningarna är för spänningens skull dold, men resultatet kommer lagom till remaketreans release.

Skicka en rättelse
5'an är helt fantastiskt i coop, inte fullt lika bra att lira själv med AI'n. Så jävla snyggt också. Det håller verkligen fortfarande. :) RE5 är snuskigt roligt i coop, men vill man lira nåt utmanande själv så ska man definitivt spana in 4'an som har... 19/03 Måste säga att jag verkligen gillade 5an och 6an för de var bra soffcoop 19/03 Inte kört mer än en handfull...Men RE4 var ett av den generationens bästa spel. Så mycket spelglädje, variation och så snygg grafik på lilla gamecubet med sina små discar. 5 av 5. 19/03 "Ingen reklam för 3:an" har nån form dyslektiker, stavning och missar ett par ord i meningarna som jag skriver. Låter skit bra i huvudet, men på pappret haha :D Så när jag läste titeln så fick jag det till just ingen reklam för 3:an. Sen efter ett par... 19/03 RE3 på PS1 är min absoluta favorit och kommer alltid vara :) Kul med remake, men jag hade hellre sett att dom hade haft kvar den gamla kameravnkeln. Vet inte varför men det blir mer nostalgi för mig då. 19/03 ... det är de enda jag har spelat i serien än så länge. Men RE3 Remake kommer jag lira med. 18/03 RE2 Remake Code Veronica RE4 Så ser min topp 3 ut. Hade jag spelat RE4 när det kom hade det nog toppat listan. Men det är på gränsen till för mycket action och riktigt sunkig dialog. En remake på RE4 skulle kunna bli magisk. 18/03 Blev många femmor kan jag avslöja. ;) Underbar serie! 18/03 RE4 och RE2 remaken är nog dom bästa i serien. 18/03 Jag älskade fyran. Tvåan var också kanon. Sen har jag inte spelat alla versioner så mycket. 18/03