Sveriges mesta och bästa testare av datorlådor snackar om Microsofts kompakta konsolbygge.

Microsoft visade upp sin Xbox Series X redan innan jul och många blev förvånade över det svarta tornet vi fick se. De första videoklippen gjorde det svårt att förstå hur stor (eller liten) den var och det var först senare som man började inse att Microsoft inte lämnat mycket åt slumpen när de designade lådan och dess innanmäte.

För att få lite djupare förståelse för hur bygget faktiskt sitter ihop och om Microsoft har en chans att infria löftet om en maskin som inte låter mer än behagligt tysta Xbox One X tog vi ett snack med Jonas Thörnqvist på Sweclockers. Under en ovanligt långhårig och skäggig period döptes han till Chassi-Jesus och det är nog få personer som recenserat så många chassin som honom.

Om du istället är nyfiken på hårdvaran i nästa generations konsoler har vi en tidigare video med Jacob Hugosson på Sweclockers. Han kan jättemycket om data.

Skicka en rättelse
Det ska nog inte ha någon betydelse (svårt att säga innan den lanserats), men min nuvarande Xbox One och Ps4 Pro spelar det ingen roll om de står eller ligger ner, så länge de har fritt luftflöde. Min PS4 pro lät lite efter något års användande som stod... 01/04 I en av Digital Foundry videona där de pratar om One X, så säger de att ett av kraven när Microsoft designade One X var att den skulle vara minst lika tyst som One X. 01/04 Det här gillas! Trevlig video. Hoppas på något lika knäpptyst som One X. Jämför jag konsolerna här hemma så är det som natt och dag och man inser hur mycket en brölande dammsugare faktiskt stör. 01/04 Att Series X skulle ha en jämnare värmekurva än PS5 är väl direkt felaktigt från det vi vet? Poängen med Sonys lösning är ju att man ska ha en konstant energiförbrukning/värmeutveckling medan Series X pendlar upp och ner (likt en normal PC) beroende på... 01/04 Intressant video! Verkar vara väldigt mycket i den förpackningen. Undrar när(om) de visar upp den mindre Series S. 01/04 Blir kanske teoretiskt lite bättre om den står upp, då varm luft stiger. Viktigaste enligt min erfarenhet är dock att man har tillräckligt mycket plats runt insug och utblås. Så det blir enkelt för fläktarna att suga in och blåsa ut luft. 01/04 Det spelar nog ingen roll om den står, ligger eller svävar. Fläkten gör nog sitt jobb oavsett. 01/04 Mycket trevlig video. Jag har inte så bra koll på sådana här grejer men det är pedagogiskt utfört och jag förstår hur det fungerar. En fråga dock. Om tanken är att series-X ska dra luften genom konsolen. Hur blir det då för de som vill ha en liggande... 01/04 Mycket uppskattat! Tack! 01/04 Jonas kan sina lådor han 👍 Mycket uppskattat att FZ gör sånna här videos. Lika trevligt varenda gång, tack! 01/04