Sony och Microsoft är positiva – är du?

Både Sony och Microsoft säger att Playstation 5 och Xbox Series X är på banan för release i år, trots de minst sagt stökiga förutsättningarna i världen just nu. Fast det finns uppgifter om att arbetet på de kinesiska fabriker där konsolerna till stor del tillverkats börjat komma igång igen. Men corona gör framtiden svår att förutsäga, så vill det sig illa kan båda komma att skjutas fram.

Hur det går är förstås omöjligt att säkert säga i dag. Men vad tror du – klarar PS5 och Xbox Series X krisen och släpps som planerat i år, eller kommer de flyttas fram?

Skicka en rättelse
Jag har vänner i kina som jobbar på fabriker där och allt är som vanligt igen. Fick idag frågan om vi köpa munskydd från deras fabrik till vårat företag ;) Det var nedstängt ett tag så jag väntade på en leverans från dem och hörde inte ett skit, sen eft... 02/04 Om ett visst virus finns kvar tror jag inte att en känd tysk kedja kommer låta det se ut så här igen. :P https://youtu.be/OsKHrWiYu4U 02/04 Nyheter. Läste nyss att ett kanadestisk spelaffär tar förköp på PS5:an och den vill de ha ca 399 dollar. Om det stämmer eller ej på riktigt vet jag ej, men jag har sett twitten och konversationen. 02/04 Jag tror att de släpps i år som planerat men precis som många säger här så finns det risk för en begränsad release eller låg volym. Jag tror att de stora förseningarna hamnar på mjukvarusidan, en hel del spel som försenas pga. omställningarna till att... 02/04 De släpps, om än i låga volumer, det är ju många spelutvecklare som också satsat allt på next gen och köpstarka early adopters. Kanske blir det som med xbox one, den fanns ju inte i Sverige vid release vad jag förstår... 02/04 Kommer ju bli världens längsta köer nu när de måste vara 2m mellan varje människa :D 02/04 Kan man komma undan med det går vinst alltid före mänskligt lidande. Speciellt i ett land som Kina där som tidigare nämnts troligtvis ljuger som fan om nuvarande situation. Allt handlar bara man om man har tillräckligt djupa fickor. 02/04 Inne på samma linje. Lanseras och släpps, kanske färre än vad de tänkt. Jag är säker på en ny konsol i bänken 02/04 Kina ljuger om sina siffror gällande Corona, och nästan hela deras produktion är på gång igen, kosta vad det kosta vill. Jag tror absolut PS5 och Sex-box släpps lagom till jul, frågan är om de kan producera lika många konsoler som de hade tänkt från bör... 02/04 @joelthor100 @Lasrod En Xbox Ones Sverige-release, alltså? Ja, inte alls otänkbart att de satsar på de större marknaderna vid brist. Det som talar för release i år är att (eller 'om') fabrikerna kan hålla öppet, och att det är rätt lång tid kvar. Om utb... 02/04