För kort? Lagom? Ett paradis för speedrunners? Åsikterna om remaketrean går isär.

Resident Evil 3 fick en fin FZ-fyra, och även om spelkritiker världen över (för det mesta) plockade fram höga siffror kom remaketrean inte riktigt nära höjderna hos fjolårets Resident Evil 2.

De flesta är överens om att spelet bjuder på vass action, och mer än vad vi är vana vid för seriens vidkommande. Samtidigt har kritik höjts mot kampanjens längd. Originaltrean klockade in på drygt sex timmar och när trean gjorde ungefär detsamma fick det en del att se rött.

För kort? Lagom? Eller ett paradis för speedrunners? Åsikterna går isär och därför gör vi slag i saken och låter FZ-läsarna sätta sitt betyg. Som vanligt gör vi det efter FZ:s klassiska skala. Om du vill ha järnkoll på vad läsarna tycker om hela serien gör du rätt i att kolla in formkurvan.

Så här funkar FZ:s betyg.

Skicka en rättelse
Dig kan man nog ta åsikt ifrån 😆 Höll med om det du skriver till 100%. Jag tycker spelet är allt anat än dåligt, men att ge det högre än en 3 känns som man slutat sätta krav på spel. Original-spelet hade så mycket mer djup än vad remaken hade. Och hur... 15/05 Hade varit kul i båda remakesen om man kunde låsa upp originalspelet. 14/04 Har spenderat 25+ timmar med spelet sedan release, börjar bli klar. Känner jag mig själv rätt kommer det bli fler genomspelningar under året då jag älskar spel som går att lira igenom på en kväll. Minst lika bra remake som tvåan om du frågar mig, många... 14/04 Höll i hatten och köpte det inte vid releasedagen vilket verkar ha varit ett bra beslut då alla säger att det är ett bra spel men att det inte är värt fullpris. Kört demot och tyckte om det så lär skaffa det framöver då det ligger runt 30€. 14/04 Aldrig spelat 3an, när den väl kom hade jag ingen PS2a. Så ser fram emot detta i någon framtida rea, har inte ens hunnit spela genom RE2 remake ännu :) 14/04 En solklar 5a. Lite bättre än remake tvåan och snäppet under Resident Evil 7 Biohazard! 13/04 Gav det en trea, en svag trea. Ett bra spel men i mina ögon men det kunde det ha varit mer. Spelade igenom orginalet för någon månad sedan. Inte spelat det sedan 1999 så det var ett tag sedan. Mycket är förbättrat naturligtvis men mycket som jag associe... 13/04 Med tanke på att jag redan klarat ut spelet 4 ggr så gillar jag det hittills. Kul koncept med att göra utmaningar för att låsa upp fler vapen och art. 13/04 Är stor sett ett Resident Evil-fan, gillade Re3 remake, lite för kort bara, annars var det bra! 13/04 3/5. Skrev lite tankar i "senaste klarade spel"-tråden. Men kortfattat gillar jag inte att man man klippt stora delar från originalet, vilket gör att spelet känns lite naket. På tal om naket så saknar spelet nerv, både när det kommer till Nemesis och... 13/04