Den helt nya Dualsense mot Microsofts säkra kort.

Efter att teraflopsen räknats och färgen diskuterats är kontrollerna bland det viktigaste när det gäller vilken konsol man ska välja och nu vet vi tillräckligt om styrdonen till Playstation 5 och Xbox Series X för att kunna ställa dem mot varandra.

Det första vi kan konstatera är att Playstations färgval för Dualsense har skapat en hel del rabalder men att de också förändrar sin kontroll mest inför den här generationen. Xbox har spelat lite mer säkert, bytt styrkors och adderat en share-knapp samt förminskat kontrollen något. Det verkar vara en röd tråd hos båda, att man försökt anpassa sina gamepads för lite mindre händer - förmodligen både för att passa den asiatiska marknaden bättre men också göra det lättare för yngre personer att nå alla knappar.

Trigger-knapparna på kontrollerna skiljer sig ganska så mycket

Själva knapparna är egentligen det som det snackats minst om, förutom att Playstation valt att inte behålla färgerna på dina geometriska figurer. Däremot har trigger-knapparna fått kärlek i form av egen rumble hos Xbox och haptisk feedback hos Playstation. Vi noterar också att Xbox Series X-kontrollerna fått struktur på sina.

Xbox Series X Controller

Playstation 5 Dualsense

Anslutning

USB-C

USB-C

Batteri

Två AA

Inbyggt

Storlek

Gjorts om för att passa bättre för "hands similar to those of an average eight-year-old"

"feel smaller than it really looks." kontrar Playstation med

Bakåtkompatibel

Ja (Xbox One-kontroller funkar även på Series X)

Ej bekräftat

Triggers

Mönstrade och lätt konkava med egen rumble

Omönstrade, med haptisk feedback

Dedikerad delningsknapp

Ja, premiär

Ja, men heter nu "create"

Styrkors

Runt, inspirerat av Elite Series

Fyra knappar i korsformation

Analoga spakar

Assymetrisk placering

Symmetriskt placerade

Inbyggd mikrofon

Nej, inte vad vi vet

Ja

Vikt

Obekräftad

Obekräftad

Pris

Obekräftat

Obekräftat

Detaljstudie på meny- och delaknappar

Skicka en rättelse
Slopa delningsknappar och funktioner! 04/05 made in China var det ja (https://www.androidcentral.com/sites/androidcentral.com/files/styles/mediumplus/public/article_images/2019/07/dualshock-4-model-number.jpg?itok=BkcGUtUq) Bara kassa leksaker från Kina som kör med inbyggda batterier. 26/04 Om dina handkontroller håller i 30 minuter är de trasiga. Alla mina håller i många timmar innan de behöver laddas, och då kopplar man bara in sladden och spelar samtidigt. Mycket smidigare än att fippla med lösa batterier. Angående att klanta till det... 19/04 Tycker precis tvärtom. Det finns en anledning till att jag har 8 Microsoft kontroller och 2 Sony. Sonys PS4 kontroller håller i typ 30 minuter pga. den satans inbyggda lampan som inte går att stänga av. Japaner kan verkligen klanta till det som ingen... 19/04 AA batterier, 2020? Bara kassa leksaker från Kina som fortfarande har det... 18/04 Ser det som ett stort plus. Tar batteriet slut när man spelar, är det bara att poppa in två nya och köra vidare. Är det inbyggt måste du koppla in kabel eller lägga kontrollern på laddning några timmar. 17/04 Fast, i ärlighetens namn, batteriet i eltandborstar är fan sämst! :D 17/04 Gillar bägge kontrollerna, men tycker dualsense är mer spännande. Förstår dock inte idiotin med AA batterier igen, år 2020. Jag har två st DS4 som sitter i en sony laddarstation, tar den ena slut byter man till den andra, hur smidigt som helst. Sen köpt... 16/04 Eltandborse var kanske en ganska kass jämförelse.. vette 17 vad dom använder för skitbatterier. :'D DS4 dosan och dess batteri som jag har använt i flera år har iofs inte tappat märkbar effekt. ╮(′~‵〞)╭ Och jo, ibland får man lyfta på arslet och koppla... 16/04 @Ac3 Toni: Tja, att byta batterier en gång i veckan slipper man om man har inbyggda batterier. Kontrollerna laddas när man inte spelar, och de få gångerna de har tagit slut under en spelsession kopplar man bara i sladden och fortsätter spela. Det kan... 16/04