Hur mycket har det hänt med ögongodiset på nio år?

Unreal Engine 5 ser som väntat riktigt läckert ut men många av reaktionerna var väntade; när får vi faktiska spel som är lika snygga? Därför grävde lite i hur de tidigare generationerna av Unreal Engine demonstrerats, från 2011 och framåt, och visst har det hänt en del.

Många minns säkert Samaritan-demot från 2011, då en hård snubbe spöade på robotar som tyckte det var fräscht att sparka på någon som låg ner. Unreal Engine 3 var tokhett och drev många storspel, såsom Bioshock Infinite och Mass Effect.

Redan två år senare visade Epic upp Infiltrator-demot från Unreal Engine 4, en motor som kom att driva mängder med spel på den nuvarande generationens konsoler, samtidigt som Epic började få allvarlig konkurrens från Unity.

Hur tror du att Unreal Engine 5 kommer att stå sig och framförallt, hur mycket tycker du har hänt med spelgrafik de senaste nio åren?

Skicka en rättelse
Känns ganska mycket Deus Ex eller? 15/05 Önskar verkligen att Samaritan blev ett spel.... 15/05 Spelindustrin har lärt sig läxan där, hårdvaran har varit rätt standardiserad och mer likt pc efter 360 och ps3, så inget nytt eller främmande. Dessutom har vi nu fina spelmotorer som är optimerade för dessa redan från start. 14/05 Onekligen grymma och intressanta tekniker som de pushar i nextgen. Särskilt om man kollar Digital foundrys djupdyk ner i SeriesX så får en hårdvarunörd som mig fina dreggelkänslor. Hårdvaru Raytracing och snabb SSD och annat godis är inte kattskit direk... 14/05 Tech Demos är så jäkla tråkiga för det förverkligas aldrig i spel ändå. Ja, den teoretiska potentialen finns där men ska du göra ett spel som är mer än några minuter långt så... 14/05 Det finns ofta flera grafikinställningar så att den som sitter med ett äldre grafikkort kan spela på lägre detaljnivå. Poängen var att man pushar high/very high/ultra till nya nivåer där ps4 och xbox one inte är flaskhalsar för PC (med dom som har möjli... 14/05 Grejen är ju att konsolerna kommer att ligga i framkant iom och nextgen, och standardiseringen av snabb lagring som låter spelutvecklarna streama in assets på ett helt annat sätt tidigare. Så jämförelsen i det här fallet kan snarare vara orättvis mot... 14/05 Frågan är bara hur stor del av PC spelarna som sitter på hårdvara som är bra nog att pusha utveckligen framåt, bara för att man spelar på PC så betyder inte det att man har ett grafikkort för över 2500kr. Jag tror nog att utvecklare går efter hardware... 14/05 En fråga bara, kördes UE 3 och 4 motorn också på konsol eller är det bara UE 5 demot som gör det? Visst är det en häftig jämförelse, men det kan kännas lite ojämt ifall man jämför med en dator för 25-30k typ :p 14/05 https://trello.com/b/TTAVI7Ny/ue4-roadmap Tittar man på deras roadmap och senaste patcherna. Snart 4.25 så har det hänt sjukt mycket och teamet bakom denna motor verkar vara ett grymt community och förtjänar mer än vad dom får. Sen kan dom ju faktiskt... 14/05