Snabbt som plåsterryck eller utdragna förspel?

Å ena sidan: Star Citizen tillkännagavs 2013 men är inte i närheten av färdigt. Å andra sidan: Apex Legends avtäcktes och släpptes på samma dag. Det är två ytterligheter när det gäller att annonsera och släppa spel. Mellan dem finns mängder av andra sätt, och frågan är vilka metoder du gillar bäst?

Hur vill du att spel tillkännages, visas och släpps? Livestreams, teasers, förhandstittar, betor, eller pang på rödbetan? Eller något annat sätt?

Skicka en rättelse
Det var roligast innan. TV-spelstidningarna var det enda man hade. Tänk så många vardagskvällar om höstarna och vintrarna man suttit hemma och läst och längtat efter spel och konsoler, och så lärde man sig en hel del TV-spelshistoria till på köpet. 07/06 Det beror ju väldig på omfånget av spelet! Cyberpunk som nämns ovan är ju ett gigantiskt spel där man fort kan visa 45 min gameplay utan det gör nått medans 45 min av ett storydrivet spel kan vara förödande. Men den vinnande formeln för mig brukar vara:... 07/06 Cyberpunk är ett spel jag inte kommer köpa längre på releasedagen. Alldeles för mycket videos och gameplay. Blivit trött. Rockstar gör rätt. När det är 1 månad kvar så skruvar dom upp rejält. Först kom reveal trailer. Sen var det tyst. När speldatumet... 06/06 Annonsera det när det går till pressarna så att säga, dvs när det är klart. 06/06 Många faktorer som spelar in. Hur stort är spelet? Hur förväntat är det? Hur ny är föregångaren? Som några har nämnt, så ska man absolut hålla sig undan datum om man inte helt säkert kan hålla dem. En försening kan vara acceptabel, (och då ska detta med... 06/06 som många andra skrivit, max 6mån innan så inte hypen hinner tyna bort och blir för utdragen fallout 4 var bra på det sättet, fler borde göra likadant 06/06 För min egna del så skulle jag vilja ha det helt tyst till en månad innan release. Sen kör PR karusellen igång med förbokning, trailers, previews osv. Att göra som exempelvis ubisoft, släppa förbokning ett år innan släpp och utan att detaljera vad man... 06/06 Jag tycker Rockstar är en av de bättre på PR! 05/06 Som bethesda gjorde, visa upp spelet bara ett halvår eller mindre innan release. Sen visar dom knappt något från spelet efter det. Det dom inte borde göra är att ge spelet till streamers eller youtubers innan release. Funkar bra till småtitlar men inte... 05/06 Får gärna utannonseras tidigt men sen vill kan ju ha lite uppdateringar under tiden. När spel utannonseras såsom Wild så blir man ju mest skeptisk efter några år. Inte så bra reklam. 05/06