Vi jämför nextgen-konsolernas storlek - och ja, båda kan ligga ner.

Playstation 5 är äntligen avtäckt och gudskelov såg den inte ut som utvecklingskitet vi tidigare sett men designen har redan debatterats flitigt. Färgsättningen matchar kontrollens överlag vita, med inslag av svart, vilket såklart har fått folk att reagera. När vi tidigare i år ställde frågan om vilken färg spelprylar bör ha röstade hela 68 % på svart.

När Playstation 5 visades upp igår var det mestadels i stående position men ni kan vara lugna, likt tidigare generationer går det även att lägga denna spelkonsol ner, vilket du kan se på bilden nedan. Man monterar helt enkelt av den svarta foten, precis som man gjorde på till exempel Playstation 2.

Vi har också försökt bilda oss en uppfattning om hur stor den är i jämförelse med Xbox Seriex X. Genom att matcha in kontrollernas storlek och öppningen till den optiska enheten på båda maskinerna är det relativt säkert att Playstation 5 är betydligt högre än Xbox Series X men däremot smalare.

Vi vet att Xbox Series X mäter 15,1 cm x 15,1 cm x 30,1 cm, vilket borde göra att Playstation 5 är ungefär 5 cm högre och versionen med optisk enhet cirka 5 cm smalare. Den utan skivläsare är betydligt mer slimmad och kan nog hamna under 10 cm i bredd. Utan de exakta måtten är detta såklart kvalificerade gissningar.

Skicka en rättelse
https://img1.cgtrader.com/items/999189/9feafcee10/eve-from-wall-e-3d-model-rigged-c4d.jpg 20/06 Det återstår att se, men jag skulle personligen misstänka att "torndesignen", som både Sony och Microsoft valt denna generation (fast i väldigt olika utseende) är högst medveten för att kunna optimera prestanda och samtidigt kunna hålla ner ljudviåer.... 20/06 Själv skulle jag säga att av de exklusiva titlar (endast PS5 dvs) så tycker jag endast att Horizon 2 är det enda som lockar till PS5 av det som visades upp nu (och det har inte ens ett releasedatum i sikte), resterande intressanta titlar kommer ju också... 12/06 Jag föredrar självklart en stående så som microsofts xbox series x men om dom verkligen kan få hårdvaran att andas (liggande eller stående), så blir ps5 mitt nästa köp efter ett par månader eller så, helst då en slim version dyker upp. 12/06 Ja jag kommer oavsett inte köpa PS5 på releasedagen, väntar nog kanske på nästa version. Kände inte att det var något direkt från eventet igår som lockar mig att köpa, vissa av spelen såg lite småkul ut, men kommer vänta. Har ändå en back log från helve... 12/06 @Johlor: Hela fronten ser ju ut att vara upplyst tyvärr. 12/06 Precis så här tänkte jag också. Inledningsvis tycket jag den såg vågad och lite cool ut, men det är lite som jag ser fondväggar. Coolt och snyggt första året, sen blir man sjukt less och måste måla om. Nu bryr jag mig inte så speciellt mycket om designe... 12/06 2004 https://i.ytimg.com/vi/rL6RRIOZyCM/maxresdefault.jpg 2007 https://img1.cgtrader.com/items/95796/bad91a36f8/portal-gun-3d-model.jpg 2020 https://i.ibb.co/fYTjW8L/PS5D.png (https://ibb.co/nsKxy3t) 12/06 Jag skulle påstå att det beror på kyllösningen, om de har gjort det bra (vilket jag tror) med fläktflöden och dylikt så bör det vara marginell skillnad mellan de två alternativen. Värme stiger ju dock uppåt, så spridningen av utflödet blir nog bättre i... 12/06 Det känns som att PS5:ans design kommer åldras sämre än Xboxens. Men jag har så många andra designmissar hemma så det spelar ingen roll. 12/06