Playstation 5 är äntligen avtäckt och gudskelov såg den inte ut som utvecklingskitet vi tidigare sett men designen har redan debatterats flitigt. Färgsättningen matchar kontrollens överlag vita, med inslag av svart, vilket såklart har fått folk att reagera. När vi tidigare i år ställde frågan om vilken färg spelprylar bör ha röstade hela 68 % på svart.

När Playstation 5 visades upp igår var det mestadels i stående position men ni kan vara lugna, likt tidigare generationer går det även att lägga denna spelkonsol ner, vilket du kan se på bilden nedan. Man monterar helt enkelt av den svarta foten, precis som man gjorde på till exempel Playstation 2.

Vi har också försökt bilda oss en uppfattning om hur stor den är i jämförelse med Xbox Seriex X. Genom att matcha in kontrollernas storlek och öppningen till den optiska enheten på båda maskinerna är det relativt säkert att Playstation 5 är betydligt högre än Xbox Series X men däremot smalare.

Vi vet att Xbox Series X mäter 15,1 cm x 15,1 cm x 30,1 cm, vilket borde göra att Playstation 5 är ungefär 5 cm högre och versionen med optisk enhet cirka 5 cm smalare. Den utan skivläsare är betydligt mer slimmad och kan nog hamna under 10 cm i bredd. Utan de exakta måtten är detta såklart kvalificerade gissningar.