Nu vet vi hur nästa generations konsoler ser ut, vilken kommer få bo i din tv-bänk?

Efter förra veckans Playstation 5-event kan vi äntligen ställa nästa generations konsoler mot varandra, i alla fall utseendemässigt. Och vi kan snabbt konstatera att Sonys maskin blir en av de högsta (eller bredaste) på länge medan Microsoft satsat på en väldigt kompakt design, vilken såklart också kan ställa till det i tv-möbeln.

Vi vet också mer om vilka spel vi kan förvänta oss på Playstation 5 och väntar ivrigt på vad Xbox ska kontra med i juli, förutom det redan bekräftade Halo: Infinite. Men baserat på vad vi vet nu, vilken köper du?

Skicka en rättelse
Vad skulle det vara för plattformar som inte är Xbox, telefon eller pc? Känns som en helt onödig information att ta med. Minecraft finns även på Playstation, så du menar att man loggar in på ett live-konto även när man ska spela Minecraft på Playstation... 03/07 @Rävmunken: Du har påstått att att Live har mer än dubbelt så många abonnenter och att Live har fler aktiva användare. Ingen av dessa saker stämmer. Du liksom källan du länkar till ovan förväxlar den totala summan av aktiva användare av Live under en... 02/07 @Margy: Antalet sålda konsoler har återigen inget med saken att göra, vi pratade om Microsofts tjänster att det är vad dom tjänar mest på. Siffrorna (90 miljoner användare) stämmer säkert, om dom inte har skrivit fel i alla artiklar. Du svarade dels på... 02/07 MS har troligen sålt 50-55 miljoner Xbox One. Även om det kan finnas någon miljon 360-användare som fortfarande betalar för Live så måste du väl inse att över dubbelt så många abonnenter (83+ miljoner) är helt omöjligt? Troligen så ligger man någonstans... 02/07 Nu är ju inte Playstation Now och Gamepass samma sak heller. Playstation Now är en streaming tjänst och bör i så fall jämföras mer med XCloud. Men med det sagt så är det inget snack om att Microsoft just nu har lyckats väldigt bra med sina tjänster och... 02/07 @Margy: "Sony’s online gaming service, PlayStation Plus, is growing, too. It hit 41.5 million subscribers at the end of March, a 5 million-user increase compared to around this time last year when Sony reported PlayStation Plus exceeded over 36 million... 02/07 Ja, jag använder själv tjänsten, så jag vet precis hur den funkar, och står kvar vid mitt påstående :P Spela från soffan kan du göra med PC också. 01/07 Nästan rätt. Alla DERAS spel kommer till bägge. Och äger du det på ena så äger du det på bägge. Samt att det är day one release på gamepass på båda. Andra utvecklare gör som de vill,om det ska släppas till PC med. 01/07 Tror alla är överens att Gamepass är en fantastisk tjänst. Tror även han menade att Microsoft har sagt att alla spel som kommer till Xbox också kommer komma till PC från och med nu. 01/07 Va? Öhh... Du vet att det inte är samma spel på game pass till xbox och till PC? plus att det är en helt underbart bra tjänst så jag inte behöver köpa en massa spel. Och 135:- för alla grejer är en löjligt bra pris. Sen om man har barn så kan se sitta... 01/07