Är det mindre eller mer som är mer?

The Last of Us Part II och Red Dead Redemption 2 är två utmärkta spel. De är också rejält långa, inte minst jämfört med sina föregångare. Men det här kan bli ett problem för branschen, spådde den förra Sony-chefen Shawn Layden i veckan.

Han spådde att affärsmodellen för AAA-spel inte kommer hålla, och önskade en återgång till kanske 10-15 timmars speltid för ett stort singleplayer-spel. Det skulle också göra att fler tar sig igenom spelen, spådde han.

Hur långt tycker du att ett AAA-singleplayer-spel bör vara? Är Layden något på spåren, eller är det Yngwies klassiker "More is more!" som gäller?

Skicka en rättelse
Ett ämne som lär ge lika många svar som antal svarande. Hade man vart singel i en lägenhet utan några andra tidskrävande aktiviteter än arbete/skola så kan man lägga många fler timmar än en småbarnsförälder. Finns nog inget rätt eller fel, men som någon... 30/06 Ett spel som räcker i mer än över en helg är alltid trevligt. Tycker de flesta spelen är på tok för korta. 29/06 Svår fråga. Nu när jag lirar Last Of US 2 - som jag i grunden älskar, så önskar jag att delen med Abby skulle vara kortare... Anledningen är att delar bara känns som fyllnad, strunt samma hur väl designad level är (grafik mässigt). Så, ja, för en gångs... 28/06 Så länge kvaliten inte faller, kan väll ett spel få vara hur långt som helst, men med det sagt tycker jag "The Witcher 3" är ett bra spel att titta på. Jag köpte The Witcher 3 när det kom och jag köpte det igen när GOTY kom, dessutom köpte jag de två... 28/06 Det beror lite på vad det är för spelgenre, men generellt sätt så skulle jag säga runt 30 timmar. Första Deus Ex kändes väl ganska så perfekt i längd får jag nog säga. Likaså KOTOR osv. Om det är mer än 40 timmar så finns det en stor risk för att jag... 28/06 Om man säger såhär...The Witcher 3 kunde fått vara för evigt så länge storyn bar samma nivå som den gjorde, och då har jag bara kommit till the auctionhouse heist i HoS-expansionen. 27/06 120+ timmar 27/06 Tycker inte main questen behöver vara längre än 40-50 timmar i ett singel player spel. Men kortare går också bra, upplevelsen ska vara hyfsat fokusera och inte känns långdragen för sakens skull men det viktigaste är att det inte blir repetitivt. Sen får... 27/06 Beror på, kan man göra det intressant under hela speltiden så kan det vara långt. Annars räcker det gott och väl 8-10 timmar. Dom flesta spelen idag är alldeles för långa kan jag tycka. 27/06 10-15 timmar är lagom för mig. Rise of the Tomb Raider, A Plague Tale: Innocence och kampanjen i Gears 5 är några exempel på lagom långa spel. 27/06