Ett spel som rört upp känslor.

När vi tillsammans röstade fram formkurvan för Final Fantasy-serien var valet av det bästa solklart: Final Fantasy VII. Sedan dess har releasen av remakesjuan kommit och gått, och tre månader senare borde många hunnit igenom (första delen av) äventyret och smält intrycken.

Av spoilertråden att döma (varning!) rörde spelet om rejält i känslogrytan, och med detta sagt är det hög tid för dig att avkunna domen. Som vanligt gör vi detta enligt den klassiska FZ-skalan.

Ännu är det av förklarliga skäl svårt att fälla slutgiltiga domen om Final Fantasy VII Remakes storhet (eller brist på sådan) då det ska bli fler delar. Hur många vet vi inte, och framför allt vet vi inte hur lång väntan blir. I april 2021 kan åtminstone fler format än Playstation bli aktuella.

Skicka en rättelse
2/5 Negativt -Finns inte på PC. -Tråkigt stridssystem -Gillar inte story förändringarna -Gillar inte att vad de har gjort för att dryga ut spelet och det försämrar bara storyn i sin helhet. -För lätt Positivt -Godkänd grafik. 22/07 Det var längesedan jag blev så emotionellt engagerad i ett spel. Otroligt fin upplevelse. 5/5 om man byter till japanska röster. 09/07 Det blev tyvärr som man befarade, skit. Originalet är mitt absoluta #1, men med sunkiga kameravinklar i strider, totalt pissiga side quests som bara känns "öhh ok" och en massa nytt som inte tillför ett förbannade jota, så gav jag remaken en etta. Är... 08/07 Lite förvånad över att det får så höga betyg, trots att jag är medveten om att jag är en hopplös nostalgiker som har spelet originalet X antal gånger. Visst, remaken var snygg. Men gameplay kändes oftast uråldigt. Utanför striderna är miljöerna begränsa... 08/07 Valde att avstå min röst eftersom jag inte har spelat det. Väntar på PC-versionen istället. 08/07 30fps är det som sänker, har spelat 4 timmar men väntar på PC versionen istället. 08/07 1/5!! Jag går mest på lore och kärna, time traveler och fighting the destiny. Hör liksom inte hemma spelet. Flera tidslinjer på det också. Hade klarat mig utan denna remake. 08/07 Grindade till maxlevel i simulatorn i Shinra building samt arenan. 08/07 Älskar detta pga nostalgi 4/5. Blev alldeles varm inombords när jag startade de första gången och Prelude drog igång :') Gillar verkligen den uppdaterade musiken och karaktärerna, speciellt Aerith, Tifa och Red 13. Gillade inte utfyllnaden av sidequests... 08/07 Satte 3/5, skulle nästan vilja sätta ett lägre betyg... De finns absolut vissa fördelar med spelet, så som karaktärer, grafik, hyfsat kul stridsmekanik. Men jag har inte spelat sen april och är inte färdig med spelet. Men jag drar mig för att fortsätta... 07/07